Artikel top billede

Datacenterklassificering kan gøre danske data endnu mere sikre

Klumme: Selv små justeringer i datacenteret kan ses på bundlinjen. Derfor burde flere danske virksomheder være opmærksomme på den internationale tier-standard og hvilke optimeringsmuligheder, der ofte ligger lige for.

Små ting kan tilsammen betyde, at datacenteret ikke fungerer optimalt.

Krydser A og B-kablerne hinanden? Er ventilerne placeret korrekt? Spørgsmål som disse kan i sidste ende være med til at skabe en bedre drift og oppetid af datacenteret og give positivt udslag på bundlinjen.  

Derfor er det nødvendigt at sætte fokus på datacenterets struktur og opbygning.

Datacenterets ydeevne, funktion og ikke mindst sikkerhed i oppetid afhænger af virksomhedens behov. Et klassificeringssystem kan være med til at gøre det nemmere for virksomheder at gennemskue hvilket datacenter, der lever op til den givne virksomheds krav.

Få et klassificeringssystem

Den uafhængige forskningsorganisation Uptime Institute leverer et klassificeringssystem til datacentre, en såkaldt tier-standard, som benyttes ved eftersyn af datacenteret. Ved at certificere datacenteret efter Uptime Institutes målestok blåstemples datacenteret efter branchens mest anerkendte standard.

Samtidig kan eftersynet føre til, at virksomheden opdager ny værdi i datacenteret, som blandt andet kan være med til at reducere omkostningerne eller forbedre oppetid.

Det er ikke kun virksomheder, som kan drage fordel af større krav til standarder. Også leverandører af datacentre kan udnytte klassificeringsstandarderne til at værdisætte sine datacentre og dermed differentiere sig i forhold til konkurrenterne ved at kvalificere den ydelse, de leverer.

Det kan f.eks. være på sikkerheden. Mere opmærksomhed på datacentrenes kvalitet vil rimeligvis føre til mere konkurrence om at levere det bedste produkt til kunderne. Det er til alles fordel.

Fælles krav styrker hele branchen

I takt med at flere og flere virksomheder anvender et datacenter til at håndtere de stigende mængder data, vælger mange at placere den del af deres IT-løsninger ude af huset.

Her skal hosting-leverandører sørge for at holde pumperne i gang, så virksomhedernes servere konstant leverer på et maksimum. Denne udvikling stiller store krav til kvaliteten af hostingleverandørernes datacentre.

For at datacentrene kan blive ved med at leve op til de stigende krav, virksomhederne stiller, er det nødvendigt at indføre standarder for datacentrene. Ligesom virksomhederne stiller tekniske krav til andre produkter, og i tidligere årtier begyndte at stille krav til kvalitetsstyringssystemer, bør det også være naturligt at klassificere datacentrene.

Der er et klart behov for at skabe bedre rammer for datasikkerhed og oppetid i de danske datacentre. Klare linjer omkring kravene til datacentrene vil sikre en højere grad af gennemsigtighed overfor kunderne, hvilket gavner både kunder og leverandører.

Yde for at kunne nyde

Større gennemsigtighed i hvordan datacentret er opbygget og fungerer lyder som noget, de fleste virksomheder kan sige ja til. Ikke mindst så man fra virksomhedens side er sig helt klart hvor man går på kompromis med sikkerhed og/eller oppetid.

Indtil videre er der dog ingen nordiske datacentre, som er certificeret efter de nødvendige standarder. Det er afgørende, at vi viser, at vejen til bedre datacentre starter med, at vi forholder os til de udfordringer, som ligger foran os. Hvis forholdene skal forbedres, kræver det, at hele branchen sætter datacentrene på dagsordenen og aktivt prioriterer investeringer på disse områder.

Investeringer som i sidste ende kan føre til positiv vækst på bundlinjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere