Artikel top billede

Gymnasieelever skal spille sig til 12-taller via mobilen

En hurtig mobilkonkurrence med vennerne i dagens lektie skal gøre danske gymnasieelever endnu klogere.

En nu app til mobilen, der har fået navnet Study Quiz, skal gøre danske gymnasieelever helt parat til at svare på de spørgsmål, der dukker op i dagens undervisningstimer.

Den lille applikation, der i dag bliver taget i brug på fire gymnasier rundt omkring i landet, vil forsøge at hage sig fast i elevernes konkurrence-gen for at banke fysikpensum ind med syvtommersøm.

Det skriver dr.dk.

Metoden er tænkt som et mobilt supplement til den mere traditionelle lektielæsning, som mange nok stadig kan huske fra studietiden.

"Forhåbentlig er quiz-delen og det, at de har mulighed for vinde over andre i klassen, så sjovt, at eleverne bliver motiverede til at lære nøglebegreber fra undervisningen," siger underviser Henrik Færch Svendsen fra Fredericia Gymnasium, til dr.dk

Underviseren kan følge med

Selv om det på overfladen kan ligne en uskyldig dyst på kundskaber, er der også indbygget et mere alvorligt element i app'en.

Det er nemlig mulighed for, at underviseren kan følge med og se, hvordan den enkelte elev klarer sig.

Ideen til den mobile app kommer fra to studerende på Aarhus Universitet, der så, hvordan kammeraterne sad og dystede i quiz-spil som Wordfeud, hvilket førte til en app, der kombinerer viden og spil i samme kode.

Læs også:

Lær tysk, Java eller virksomhedsøkonomi: 7 gratis måder at få hjernen i gang

Her er fordelene og ulemperne med iPads i skolen

Børn skal lære at programmere og fagforening vil lære dig hvordan du hjælper dem i gang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere