Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Så mange bruger den nyeste Android-version

KitKat, Jelly Bean, Froyo, Ice Cream Sandwich. Google slås med at få stoppet den store forskel mellem Android-versionerne på deres smartphones, og de nyeste tal viser, at det går i den rigtige retning.

Det er næsten blevet til en årlig tradition, at Apples CEO, først Steve Jobs og nu Tim Cook, skal prikke til Google for at være for fragmenteret i distributionen af styresystemer på de millioner og atter millioner af Android-enheder på det globale marked.

Venskabeligt drilleri eller ej, så har Google problemer med den store forskellighed i Android-versioner, men ved den seneste opdatering af Androids Developer-platform viser der sig en sund tendens for Android.

Den seneste månedlige rapport fra Google viser her i august, at 21 procent af alle Androidtelefoner kører Googles nyeste version af Android, KitKat (4.4).

Det er en stigning på små 3 procent i forhold til juli, da tallet kun var 17,8 procent.

Svært at slå gamle versioner ihjel

Fragmenteringen er et problem for Google, da det betyder, at udviklere skal udvikle til mange forskellige versioner af Android eller helt undlade at udgive apps til bestemte versioner.

Således er der mange apps, som ikke virker til Gingerbread- eller Ice Cream Sandwich-versionerne, som er ved at have en god bunke år på bagen.

Det er stadig den nu to år gamle "Jelly Bean" (4.1-4.3), som er den mest udbredte version af Android. "Jelly Bean" har haft en relativ stabil placering på godt 56 procent af alle Android-telefoner, men for første gang længe er der nu et fald, og "Jelly Bean" er faldet med godt 2,5 procentpoint siden sidste måned.

Google har svært ved selv at påvirke fragmentationen, da det normalt er smartphoneproducenterne, som udsender opdateringerne til deres telefoner.

Af samme grund er der ofte skuffede træk hos mange Android-brugere, når Google lancerer nye versioner - senest den kommende Android "L" - da langt de fleste telefoner ikke bliver opdateret til de nyeste versioner. 

Det skyldes blandt andet telefonens ydeevne, men ofte handler det mere om, hvorvidt producenterne vil smide penge i udvikling til at opdatere de ældre telefoner.

Læs også: 

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Gør din Android mere spændende: Her er syv gode "launchers"

Undersøgelse i gang: Misbruger Google den massive Android-dominans?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere