Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser

Salget af smartphones buldrer derudad i et tempo, som vi aldrig tidligere har set. I dette ekstremt vigtige marked får én af producenterne imidlertid fortsat læsterlige tæsk: Microsoft taber andele med katastrofal fart.

Der er aldrig nogensinde tidligere blevet solgt så mange smartphones, som i årets andet kvartal, hvor det globale salg af smartphones ifølge analysehuset IDC landede på i alt 301,3 millioner enheder.

Det svarer til en stigning på hele 25,3 procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år.

Rekordsalget og den markante stigning i det globale salg underbygger, at smartphone-området for alvor er blevet stedet, som forbrugerne har øjnene - og deres pengepung - rettet imod.

Dermed er det også afgørende for de store producenter at vinde på dette marked, der også i de kommende år spåes at ville vokse i takt med, at forbrugerne i vækstlandene for alvor kommer med.

Samsung størst i verden

Android-telefonerne er de klart mest udbredte på smartphone-markedet, idet 84,7 procent af de solgte smartphones er Android-baserede.

Det er hele 33 procent flere end i den tilsvarende periode i fjor.

Samsung, der er verdens største smartphone-producent, sidder alene på 29,3 procent af markedet.

Samtidig er salget af Apples iPhone steget med 12,7 procent til i alt 35,2 millioner solgte enheder.

Det ændrer dog ikke på, at Apple taber markedsandele i det voksende marked. Apples markedsandel er faldet fra 13 procent i fjor til nu 11,7 procent.

Nedtur for Microsoft

Værre ser det imidlertid ud for Microsoft, der i andet kvartal både går ned på antallet af solgte enheder og markedsandele.

Det er kritisk for selskabet, der har investeret massivt i et gennembrud for Windows Phone, som selskabet betragter som afgørende for fremtidens consumer-rettede aktiviteter.

Microsoft solgte i kvartalet 7,4 millioner Windows Phone mod 8,2 millioner i det tilsvarende kvartal i fjor.

Det betyder, at Microsofts andel af smartphone-markedet er faldet til omkring 2,5 procent fra 3,4 procent i samme kvartal i fjor.

Det er noget af en bet for Microsoft, der fire år efter lanceringen af Windows Phone aldrig har formået at komme i nærheden af et gennembrud i markedet.

"Det er et hestearbejde for Windows Phone og de øvrige små spillere i smartphone-markedet. Windows Phone har været på gaden siden 2010, men har aldrig været i stand til at bryde gennem fem procent-mærket," lyder det fra IDC-analytiker Melissa Chau.

Ikke alle er dog helt enige med IDCs analyse. Microsoft-insider Paul Thurrot fra Winsupersite fremhæver i sit svar, at IDC ikke kan konkludere på en kort periode hvor der var meget få producenter og Windows Phone-baserede telefoner på markedet.  

Her er problemet

Ifølge IDC er et af de store problemet for Windows Phone samt de øvrige små-spillere - som eksempelvis også Blackberry med en andel på 0,5 procent - at få mobiliseret tilstrækkeligt mange samarbejdspartnere - udviklere og producenter - der kan se en fidus i at investere i netop det pågældende styresystem frem for i Android.

Her ser de fleste udviklere for tiden langt større fidus i at satse alene på de to store styresystemer, Android og iOS.

Her kan der imidlertid være gode ting i gære for Microsoft, der foruden sit nyere ejerskab af Nokia allerede har indgået samarbejdsaftaler med eksempelvis Lenovo, LG, ZTE og Foxconn.

Læs også:

Stor guide: Her er de bedste smartphones på markedet

Microsoft banker priserne i bund: Bølge af rasende billige Windows-devices på vej

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere