Artikel top billede

Verdens første smartphone fylder 20 år

Smartphonen Simon kom for første gang til salg i 1994. Vægten lød på et halvt kilogram, og prislappen var astronomisk i forhold til funktionerne.

Kan du huske din første smartphone?

Hvis ja, er der stor sandsynlighed for, at der ikke stod IBM på siden af den.

Ikke desto mindre er det IBM-telefonen Simon, som fylder 20 år på elektronikmarkedet, efter at udviklingen af den store, sorte boks med tale- og mailmuligheder blev søsat i 1987 og siden blev luftet offentligt for første gang på en it-messe i 1992.

En app til telefax

Efter det officielle salg gik i gang den 16. august 1994, blev der solgt 50.000 modeller på det amerikanske marked, som telefonen var begrænset til.

Herefter kunne den håndholdte computerenhed kommunikere i 15 netværk i USA, hvor det mobile internet dengang var noget af en fjern fremtidsdrøm.

Prislappen på det halvt kilogram tunge monstrum lød tilbage i 1990'erne på 899 dollar (5.000 kroner i nutidens kurs), men så kunne Simon til gengæld også bruges til at sende mails med, tage noter med - og naturligvis tale i.

Ud over disse funktioner havde Simon-telefonen også en touch-skærm, som dog helst skulle bruges med en stylus-pen for at virke optimalt.

Hvis man derudover hentede en app, kunne Simon også sættes op til at sende og modtage telefax, hvis man altså kunne nå det i telefonens batteritid på én time. 

Bliver udstillet

Simon er for øvrigt blevet hædret med en plads blandt 800 andre afgørende teknologihistoriske fortidslevn på det britiske London Science Museums informationsalder-galleri.

Her bliver verdens første smartphone udstillet fra slutningen af oktober, hvor den forhåbentligt får en noget længere levetid end de seks måneder, som Simon overlevede på markedet efter sin kommercielle fødsel for 20 år siden.

IBM har i dag ingen smartphones på det marked, som selskabet selv var med til at skabe.

It-giganten har dog tidligere hævdet over for Computerworld, at selskabet tjener gode penge på hele smartphone-revolutionens tekniske indmad.

Læs også:
 

Galleri: Her er IBM's mange mistede milliard-muligheder

Galleri: De mest banebrydende mobiltelefoner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere