Artikel top billede

Medie-mogulen Murdoch: Googles data-snageri langt værre end NSA

Google bliver beskyldt for at være værre end NSA, når det kommer til at stikke snablen ned i folks privatliv på nettet. Afsenderen af kritikken er en af Googles gamle fjender: Rupert Murdoch.

Det er langtfra nogen hemmelighed, at den 83-årige medie-mogul Rupert Murdoch næppe er på jule-mail med Google-stifterne Sergey Brin og Larry Page.

Rupert Murdoch med et hav af medievirksomheder på samvittigheden har i flere omgange været i struben på online-giganten.

Blandt andet har han anklaget søgeselskabet for at stjæle hans mediehuses indhold og siden for at åbne for adgangen til at stjæle film på nettet ved ikke at lukke for adgangen til torrent-sites.

Nu slynger han så endnu en knytnæve efter Google i en Twitter-opdatering, hvor han kort og godt skriver:

"NSA's indtrængen i privatlivets fred er slem, men intet sammenlignet med Googles."


Stod selv bag telefonhacking
Den rutinerede mediemand uddyber ikke sin påstand, og efterlader dermed kommentarfeltet til sine følgere, som mestendels kun har spydige indlæg til overs for tweetet.

Her er alt fra korte bemærkninger som "Dø!!!!!" til de mere nuancerede kommentarer, der diskuterer hykleriet i, at netop Rupert Murdoch anklager Google for data-snageri.

Sidstnævnte kommentarer skyldes, at Rupert Murdochs skandaleavis News of the World måtte stoppe trykken i 2011 efter godt et årti med flere skandaler omkring telefonhacking af berømtheder, der kostede avisen over 20 millioner kroner i juridiske forlig.

En anden kommentar går på, at Googles søgemaskine og apps kan bruges frivilligt, mens NSA's overvågning intet har med frivillighed at gøre.

Google: data er sikre
I kølvandet på forårets tys-tys-sag med Nets, IBM og Se & Hør i de helt centrale roller spurgte Computerworld søgeselskabet om, hvad risikoen var for, at der potentielt lurede en tys-tys-sag hos Google.

Google svarede, at ud over brugernes mulighed for selv at få overblik og eventuelt slette indhold, så har online-selskabet strikse regler for sin dataopbevaring, der logges og kontrolleres på måder, der ikke er gennemskuelige for den enkelte medarbejder.

"Det vigtigste i denne sammenhæng er naturligvis, at brugernes data er sikre, og at de er beskyttet fra at falde i hænderne på uvedkommende - om det så er ekskærester, sladderjournalister eller efterretningstjenester," lød det fra Google.

Læs også: 
Efter Se og Hør-skandalen: Disse virksomheder ved alt om dig




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere