Artikel top billede

Google og Facebook har udset sig ny målgruppe: Dine børn

Store it-selskaber har kig på, hvordan de kan få flere børn og fremtidige brugere ind i folden til deres mange software-services. Både Google og Facebook har ifølge rygterne konkrete børne-løsninger på vej.

Vores børn er vores fremtid, lyder en velkendt frase.

Flosklen passer ikke desto mindre på it-selskaber som Google og Facebooks fremtidige satsninger, da online-giganterne begge har børnevenlige løsninger i støbeskeen.

Facebook har længe syslet med ideen om, at børn under 13 fremover skal kunne oprette (lovlige) profiler på verdens største sociale medie.

Google barsler nu også med ideer til, hvordan fremtidens Gmail-brugere kan hives ind i folden allerede fra barnsben.

Det skriver The Financial Times.

Youtube og Gmail til børn

Mere konkret arbejder Google på en version af sit videosite Youtube, hvor der er indbygget et forældrepanel, så de voksne kan kontrollere, hvad deres unger ser på videositet.

På den måde kan Google indfange, hvilke udsendelser og videoer som forældrene tillader deres børn at se.

Disse data kan derefter overføres til andre Google-platforme som smartphones og tablets, hvor forældrene så at sige en gang for alle har sat et filter op for det video-indhold, som børene kan få adgang til.

Google skulle efter sigende have arbejdet på det børne- og forældrevenlige videosite i månedsvis, ligesom softwareselskabet også skulle være i færd med at kode på et Gmail-system rettet direkte mod børn under 13 år.

Google 'ønsker ikke at kommentere på rygter og spekulationer', som en talsperson udtaler det i forbindelse med services rettet direkte mod børn og deres forældre.

De helt unge på Facebook

Nogenlunde samtidig har en patentansøgning fra Facebook afsløret, at det sociale medie klargør en børneversion af sin sociale medieplatform.

I dag har mange børn under 13 ulovligt en profil på Facebook, men det skal være slut, når pre-teens kan få adgang, hvis deres tilstedeværelse godkendes af en af forældrene.

Herefter vil det være muligt for forældrene at følge deres børns færden og brug af Facebook.

Det sociale medie har meldt ud, at patentansøgningen ikke nødvendigvis betyder, at der rent faktisk bliver åbnet for børenes adgang til det sociale medie.

Tiden vil vise, om Google og Facebook også mener, at børn er deres fremtid. 

Læs også:

Så meget fortæller Facebook om dit liv

OMG - jeg forstår ikke, hvad mine børn siger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere