Artikel top billede

Spil og tegneserie mødes på tablet

Den lille danske spiludvikler Amazu kombinerer i spillet Light Apprentice japansk inspireret rollespil med tegneserieruder og talebobler.

Et sted dybt ned under overfladen på en klode, der er sønderflået af krig og ødelæggelse, er Nate indefrosset i krystal - her har han været i dvale de sidste 300 år. Han er en af fem særlige børn begavet med magiske kræfter, de såkaldte apprentices, som er udset til at beskytte verdenen mod de hændelser, som nu har lagt jorden øde hen.

Det er her, magikeren Tlob finder og befrier ham, og på trods af at Nate synes at være blevet drænet for magiske kræfter, sætter de sammen kurs mod overfladen og et eventyr, der skal føre de fem apprentices sammen og genoprette klodens balance.

Webtegneserie bliver til spil

Historien om Nate dukkede oprindeligt op i webtegneserien Light Apprentice Nate, som spiludvikleren Igor Noronha skrev og tegnede for seks år tilbage. Tegneserien var inspireret af spillenes verden, og det har været naturligt at tage konceptet videre i retning af en mere interaktiv oplevelse.

De fortællende elementer i Light Apprentice formidles derfor i tegneserieform med dertilhørende fartstreger, billedruder og talebobler og i et grafisk udtryk, som ikke lader tvivl tilbage om hverken udgangspunkt eller inspirationskilder.

I forhold til almindelige tegneserier på tablet savner Light Apprentice imidlertid friheden til at bladre tilbage i handlingen, og hver ny tegning skal klikkes frem, hvilket giver en staccato-læseoplevelse.

Klar til turbaseret kamp

De fortællende tegneseriesekvenser bliver undervejs afløst af adventuretilstand, hvor omgivelserne som i et klassisk adventurespil skal udforskes. Der skal findes kontakter, aktiveres elementer og ikke mindst skal Nate og Tlob tage kampen mod nogle af de grumme væsner, der rumsterer i de underjordiske gange.

Kampsystemet er meget enkelt og ikke mindst turbaseret. Spilleren vælger handlingerne for Tlob og Nate, om der skal angribes eller reageres defensivt, bruges magi, sværd eller magiske drikke. Der er et meget velkomment element af timing i kampene og så en smule behov for strategisk tanke.

Men hverken kampene eller opgaverne undervejs nærmer sig noget, der virker blot en smule svært - det er knap i nærheden af udfordrende. Systemet henter inspiration fra japanske rollespil, og Nate og Tlob stiger også i niveau undervejs, men den store dybde i gameplay udebliver. Det er ærgerligt.

Meget kort fornøjelse

En af årsagerne til at Light Apprentice aldrig når at udvikle sig alverden er, at det ikke tager meget mere end 30 minutter at gennemspille det første kapitel - der er endnu tre kapitler på vej til spillet, men omfanget af disse er ukendt.

Hvis de efterfølgende kapitler imidlertid er af samme begrænsede størrelse som det første, så bliver Light Apprentice, med en pris på 19-20 kroner for det første kapitel, en noget kostbar spiloplevelse, som er mere konceptuelt interessant end værd at investere i.

iTunes

Android




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere