Artikel top billede

Sætter skub i din pc: Her er Intels første 8-core pc-chip

Intel er klar med sin hurtigste pc-chip til dato. Se det lille monster her.

Intel er klar med selskabets hurtigste pc-processor nogensinde. Det lille monster er samtidig Intels første pc-chip med otte kerner.

Chippen hedder Core i7-5960X Extreme Edition og henvender sig direkte til producenter af spil-computere, der har brug for ekstremt hurtige chip.

Selskabet oplyser, at den nye super-chip vil blive solgt i 'pakker' med 1.000 styk til pc-producenterne. Pris: 5,6 millioner kroner - eller 5.600 kroner per chip.

Flere af de store producenter af gaming-pc'er er allerede på vej med nye gamer-pc'er med de nye chip. De tæller blandt andre Dells Alienware, Falcon Northwest, CyberPower og Maingear, oplyser Intel.

Mini-monster

Det otte-kernede minimonster bygger på Intels nye Haswell-arkitektur, og Intel oplyser, at de otte kerner samt anvendelsen af de nyeste 'throughput'-teknologier giver helt nye muligheder for gaming, performance samt video-håndtering.

Chippens formelle maksimum clock-speed er 3,5GHz, men den kan overclockes til højere hastighed.

Intel vil ikke fortælle noget om, hvor meget den nye otte-kerner chip kan overclockes, men Core i7-5960X kan sammenlignes med forgængeren quad-core i7-4790, der tidligere er blevet overclockes til mere end 5GHz med luftkøling.

Med vandkøling kan hastigheden blive endnu højere.

I samme ombæring lancerer Intel også en seks-kerner-chip og clockspeed på 3,7 GHz (Core i7-5930K) samt en seks-kerner chip med clockspeed på 3,6GHz (Core i7-5820K).

Ifølge Intel er topudgaven med otte kerner imidlertid hele 79 procent hurtigere end fire-kerner-udgaven, mens eksempelvis 3D-rendering er 32 procent hurtigere.

Intels hovedkonkurrent, AMD, lancerede en otte-kerner-chip, FX-8320, for mere end et år siden. Den kan du læse mere om her: Her er AMD's otte-kernede CPU-monster

Læs også:

Ny Intel-chip kan blive gennembrud for computere uden kølesystemer

Efter første test: Intels nye superchip bliver gloende varm

Intels nye chip-line up: Så hurtige er de




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere