Artikel top billede

Apples plan: En kæmpe-sværm af nye og innovative apps på vej til dig

ComputerViews: Inden længe vil der være en sværm af banebrydende og innovative apps på vej til iPhone og iPad. Se her, hvorfor der er spændende ting på færde.

ComputerViews: Apple slår om en uges tid dørene op for en af selskabets traditionelt ret hypede præsentationer, hvis indhold som sædvanlig er omgærdet af en masse hemmeligheds-kræmmeri og tystys.

Det må desuden regnes for givet, at Apple vil præsentere en iPhone 6, som vil blive udstyret med det nye iOS 8, som Apple præsenterede for et par måneder siden.

Det kan du læse mere om her: Her er Apples nyheder: Nu skal iOS og Mac'en for alvor flette fingre.

iOS 8 indeholder flere spændende ting, som for alvor vil kunne forny oplevelsen ved Apples produkter - hvis altså udvikler-miljøet tager handsken op. Det er nemlig her, at nye applikationer skal udvikles og skrives, og de store teknologi-firmaer kæmper med næb og kløer om udvikler-miljøernes gunst.

Det kan du læse mere om her: It-giganter bønfalder app-udviklerne: Kom over til os.

Lad os tage et kig på fire af de områder, hvor vi ser store muligheder for Apples kommende produkter med iOS 8:

Optimeret til wearables

Apple har rigtigt gode erfaringer med at indbygge en række forskellige muligheder i iPad og iPhone, som applikationerne fra tredjeparts-udviklerne kan trække på og bygge videre på.

Mest anvendt er måske den indbyggede gps-funktion samt kamera-funktionen.

Med iOS 8 går Apple et skridt videre ud ad denne tanget.

Styresystemet understøtter således til fulde de to nye udvikler-frameworks HomeKit og HealthKit, der er udviklet specielt til at fremme nye løsninger til henholdsvis apparater i hjemmet samt fitness- og sports-wearables.

Udviklerne vil også få adgang til Touch ID og Siri samt selvfølgelig alle sensorerne i Apple-apparaterne.

Apple gør med andre ord klar til en tid præget af 'Internet of Things,' ligesom flere af de øvrige toneangivende teknologiselskaber.

Det kan du læse mere om her: Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

Et hav af API'er

API står (som du måske ved) for 'application programming interface.' Det er et lille stykke kode, der fungerer som 'lim' mellem to programmer.

Det nye iOS 8 er udstyret med 4.000 nye API'er, som giver mange flere muligheder for udviklerne for at differentiere deres apps end tidligere.

Netop differentiering har en betydning i en tid, hvor antallet af apps vokser eksplosivt.

Du kan læse Apples egen præsentation af de 4.000 nye API'er her.

Split-skærm

Vi ved det ikke med sikkerhed, men rygterne vil vide, at der med iOS 8 følger muligheden for at køre to forskellige apps side om side.

Det er en ting, som mange iPhone- og iPad-brugere har efterlyst i årevis og som vil give helt nye anvendelsesmuligheder i Apples produkter.

I dag kan Apple-maskinerne kun køre én app ad gangen på skærmen, mens eksempelvis Windows 8 er født med muligheden for såkaldt split-screen.

Split-screen vil da også øge anvendeligheden markant - ikke mindst når det gælder erhvervsbrugere, der eksempelvis har brug for at kommunikere via en chat-app samtidig med, at de har deres mail, et regneark, en webbrowser eller lignende åbent.

Og så er der Swift...
Den måske vigtigste ting i forbindelse med iOS 8 er introduktionen af Apples nye programmerings-sprog Swift, der sigter mod at gøre det meget lettere at udvikle apps.

Apple har allerede præsenteret en beta-version af det nye programmerings-sprog, der ventes lanceret 'rigtigt' inden længe.

Apple har i udviklingen af Swift lagt sig i selen for at gøre programmerings-sproget enkelt at anvende - blandt andet for at kunne friste nye udviklere til at prøve kræfter med at udvikle apps til Apple-miljøet.

Det har faktisk rejst en del debat, fordi bestemte udviklere mener, at Swift er så nem at anvende, at mange nybegyndere og glade amatører pludselig vil begynde at udvikle apps til App Store.

Meget tyder imidlertid på, at det netop er, hvad Apple ønsker.

Du kan læse mere om Swift her: 10 features i Swift som Apple har lånt fra andre.

Og du kan se Apples præsentation af Swift her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere