Artikel top billede

Microsoft: Vi skal selv udbygge vores smartphone-marked

Microsoft er storleverandør af telefoner til sit eget operativsystem, Windows Phone. Og sådan bliver det ved, forsikrer en af selskabets chefer.

Sidste uge lancerede Microsoft igen to nye smartphones: Lumia 730/735 og Lumia 830, som du kan læse vores første indtryk af her. Det bringer it-giganten op på 6 nye mobiler, hvoraf flere fås i forskellige LTE og dual-sim udgaver, alene i år.

Det er ikke tilfældigt, at Microsoft selv står for udrulningen af så mange telefoner med sit eget styresystem.

Microsoft forventer ikke hjælp fra de øvrige producenter til at introducere Windows Phones, i samme stil som alle leverer Android-telefoner. Det fortæller Microsofts europæiske salgschef, Florian Seichert.

"Vi er selv nødt til at udvikle markedet. Vi er meget glade for, at HTC med sin M8 også har taget Windows styresystemet til sig, men det er op til os selv at udvikle og fylde markedet," siger Floria Seiche, Microsofts europæiske salgschef.

Portfolie, innovation og økosystem

Lanceringen af de nyeste telefoner i 700 og 800-serien kommer, kun få måneder efter at Microsoft fremviste sit flagskib Lumia 930.

Med disse tilføjelser håber Microsoft at kunne fylde markedet med telefoner til både den store, mellemstore og den helt lille pung.

"Vores mantra for at udvikle vores forretning er: En bredere portefølje, større innovation og at overbevise folk om, at vores økosystem mellem telefoner, computere, tablets og Xbox er så godt, som vi også selv siger," siger Floria Seiche.

"Men vi er også klar over, at vores produktlinje i høj grad bliver anset som erhvervsprodukter og derfor arbejder vi ud fra en mobile first - cloud first verden, som kan forene familie og arbejde," understreger salgschefen.

Apps er stadig en øm tå

Det er efterhånden ikke nyt, at Microsoft har en udfordring på app-siden. Det mener Florian Seiche dog ikke er et problem, så længe hardwaredelen er i orden.

"Vi tror med stor sikkerhed, at universelle apps, som fungerer både mellem telefon, tablet og computer, vil hjælpe på en endnu større interesse for platformen. Men først og fremmest presser vi på på hardwaredelen, "siger Florian Seichert.

Dermed ikke sagt, at Microsoft ikke arbejder på app-delen.

Chris Weber, CVP Mobile Device Sales, Microsoft, pointerede netop under præsentationen, at forventninger ikke matcher realiteten:

"Windows Market udvides med mere end 500 apps hver uge, og det er inklusive topbrand-apps som fitbit og Adobe Photoshop," siger Chris Weber.

Microsoft prøver altså at flytte sig fra det dogme, at der ikke findes apps på deres platform, men realiteten er desværre ud fra et dansk synspunkt, at mange nye apps, som iOS og Android får, først kommer meget senere og i en skrabet udgave til Windows Market.

Eksempelvis findes Instagram stadig kun i en Beta til Windows Phone, til trods for, at den har været tilgængelig i over et år og først sidste uge blev Spotify opdateret, til at understøtte gratis brugere.

Læs også:

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere