Artikel top billede

Kritisk hul fundet i Internet Explorer - Microsoft udsender lappegrej

Endnu en gang er der fundet et kritisk hul i Microsoft-browseren Internet Explorer, som Microsoft lukker i næste uge. En sikkerhedsekspert karakteriserer sikkerhedslappen som den vigtigste i september.

Næsten rutinemæssigt er der fundet et kritisk hul i Microsoft-browseren Internet Explorer, som Microsoft udsender sikkerhedsopdateringer til i næste uge.

Det sker i forbindelse med software-selskabets Patch Tuesday-opdateringer, hvor der kommer sikkerhedsopdateringer til softwarekæmpens produkter den anden tirsdag i hver måned.

I september-versionen udsender Microsoft i alt fire sikkerhedsopdateringer.

Den vigtigste opdatering

Flere sikkerhedsfolk har øjnene rettet direkte mod hullet i Internet Explorer. Som den eneste sårbarhed er den markeret som 'kritisk', mens de tre andre opdateringer er stemplet som 'vigtige'.

"Internet Explorer vil blive topprioriteringen for sikkerhedsopdateringer i denne måned," vurderer sikkerhedseksperten Ross Barret fra selskabet Rapid7 over for Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Han forklarer vigtigheden af opdateringen med udbredelsen af Internet Explorer kombineret med, at browseren i flere år har været på de it-kriminelles overvågningsliste.

I Danmark er det ifølge statistik fra Danske Medier Research godt hvert femte internetbesøg, der bliver foretaget via Internet Explorer.

Kan afvikle kode på din maskine

Microsoft har i sin sikkerhedsbulletin ikke afsløret, hvor mange individuelle huller i browseren som bliver lukket med tirsdagens opdatering.

Opdateringen gælder helt tilbage til Internet Explorer 6 kørende på Windows Server 2003 og frem til Internet Explorer 11 på Windows 7, 8 og 8.1.

Opdateringen lukker muligheden for, at it-kriminelle kan afvikle skadelig kode på din maskine.

Hul efter hul i Internet Explorer

Det er samtidig langtfra første gang, at Microsoft lapper sikkerhedstrusler i Internet Explorer.

I juni lukkede it-giganten knap 60 sårbarheder, mens juli og august bød på henholdsvis 24 og 26 sikkerhedslapper til browseren med det blå e.

"Formodentlig vil vi se en fortsættelse af den trend, der startede i juni, men september ser ud til at være en relativ stille måned for Internet Explorer," forklarer Chris Goettl, som er produktchef hos virksomheden Shavlik, der har specialiseret sig i patch-management, til Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Du kan her selv se Microsofts oversigt over sikkerhedsopdateringer i september, der ud over Internet Explorer adresserer huller i .NET, Windows og Lync.

Skal Internet Explorer skifte navn?


Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere