Artikel top billede

Mød Apples to nye store iPhones

Er større mon bedre? Det mener Apple, der her til aften lancerede en iPhone i "plus size". Begge er udstyret med A8-processor og NFC-chip.

Apple har længe stået fast på princippet om, at en iPhone ikke skal være større, end at den kan betjenes med en enkelt hånd.

Det princip har den californiske virksomhed dog til dels måttet fravige her til aften, da den seneste generation af Apples iPhones blev præsenteret.

Telefonerne får navnet iPhone 6, selv om de reelt er den 9. iPhone i rækken, og bliver på henholdsvis 4,7 tommer og 5,5 tommer. Den store variant får navnet iPhone 6 Plus.

Aftenens præsentation fandt sted i The Flint Center for the Performing Arts ved Apples hovedkvarter i Cupertino, hvor Apple til lejligheden har bygget en helt ny imponerende hvid bygning, der husede præsentationen. Det var i øvrigt også i Flint Center, at Apples nu afdøde stifter Steve Jobs i 1984 præsenterede den første Macintosh-computer.

På overfladen er de to telefoner næsten identiske, hvis vi ser bort fra, at den ene er markant større end den anden.

De lettere kantede former fra iPhone 4 og 5 er blevet afløst af mere bløde former, der minder om dem, som Apple også bruger på iPad Air.

Der er dog alligevel en række forskelle på de to telefoner. Den store iPhone 6 Plus er 7,1 millimeter tyk, mens den mindre iPhone 6 er 6,9 millimeter tyk. Til sammenligning måler den nuværende iPhone 5s 7,6 millimeter.

Bedre batteritid

Under overfladen gemmer der sig dog også en række forskelle.

Det væsentligste er på software-området. Hvor iPhone 6 Plus drager fordel af den større skærm ved eksempelvis at tilføje en ekstra kolonnne i nogle skærmbilleder, når den holdes horisontalt.

Men også når telefonen holdes lodret, er der visse ændringer i brugerfladen. Eksempelvis tilføjes der billeder af dine kontakter ud for deres navne i besked-app'en. En funktion som du ikke finder i den mindre iPhone 6.

Begge er udstyret med en ny og forbedret skærm, som Apple har døbt Retina HD. Den giver bedre betragtningsvinkler, og iPhone 6 Plus har en skærmopløsning på 1920 x 1080 pixler, mens den mindre 4,7 udgave har en opløsning på 1334 x 750 pixler.

De bliver begge udstyret med Apples helt ny A8-processor, der er ligesom forgængeren, A7, er en 64-bit processor. Ifølge Apple er den 20 procent hurtigere end forgængeren og har en ydelse, der er 50 procent hurtigere, når den skal levere grafik.

De to nye iPhones vil begge få en bedre batteri-levetid end de iPhone 5s, der ofte bliver kritiseret for at have dårlig batteritid. Ifølge Apple kunne iPhone 5s levere 10 timers taletid på en opladning, mens iPhone 6 kan levere 14 timer og iPhone 6 Plus kan klare hele 24 timers taletid.

Kamera med ny stabilisering

En af de mest bemærkelsesværdige detaljer ved Apples nye iPhone-design er, at kameraobjektivet stikker en anelse ud fra telefonens aluminiums-bagside. Kameraet har 8 megapixel-kamera ligesom på iPhone 5s.

Den store iPhone 6 plus er udstyret med en ny form for optisk billedstabilisering, mens iPhone 6 blot har "digital" billedstabilisering. Ved præsentationen fremhævede Apple desuden de nye telefoners forbedrede ansigts-genkendelse og autofokus.

Apple hopper med på NFC-vognen

Siden Apple i 2012 lancerede Passbook, der skulle hjælpe Apple-brugerne med at holde styr på digitale billetter, boardingpass og gavekort, har der været rygter om, at Apple vil lancere en digital pung.

Og her til aften blev rygterne til virkelighed, da Aple-direktør Tim Cook fra scenen i Flint Center lancerede Apple Pay.

Den nye tjenester gør brug af iPhonens fingeraftryksscanner, Touch-ID, og en NFC-chip, som iPhonen langt om længe er blevet udstyret med.

"It's so cool," sagde en begejstret Tim Cook, mens han viste en video, hvor en kunde i en butik betaler lynhurtigt ved blot at placere sin finger på telefonens fingeraftryks-scanner.

IPhone 6 kan bestilles i Danmark fra den 26. september.

Priserne bliver lavere end frygtet:

IPhone 6:
16 GB: 5.199 kroner
64 GB: 5.999 kroner
128 GB: 6.799 kroner

(Til sammenligning koster en iPhone 5s (16GB) 4.399 kroner.)

IPhone 6 Plus:
16 GB: 5.999 kroner
64 GB: 6.799 kroner
128 GB: 7.599 kroner

Læs også:

Overblik: Her er specs på iPhone 6 - og ni andre smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere