Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Leder: Folk drømmer stadig om ny teknologi - heldigvis

Det mest fascinerende ved hele bevægelsen omkring de små wearables: Ingen har rigtigt nogen fast idé om, hvad vi skal med dem. Men derfor satses der stadig milliarder på det.

Halvandet års forventninger, håb, drømme og rygter blev endelig forløst forleden, da Apple, et af verdens mest værdifulde firmaer, foran hele verdenspressen lancerede ... et ur.

Et ur, som kan vise klokken, låse hoteldøre op i én bestemt amerikansk hotelkæde, vise klokken, fortælle dig, at du bevæger dig for lidt, vise klokken og holde øje med dine sms'er og opkald.

Med andre ord: Apples Watch og mange andre smartwatches er en løsning, som leder efter et problem at løse. 

Apple nok skal sælge millioner af dem. Ligesom Pebble, Samsung, Asus, Google, Motorola, LG, Fossil, Tomtom, Garmin og alle de andre, der er i fuld gang med at få ure, armbånd, briller og andre såkaldte wearables ud til kunderne. 

Ingen af dem har dog den funktion - den killer feature - som gør, at netop det éne produkt bliver den nye iPad.

Det er måske det mest fascinerende ved hele bevægelsen omkring de små wearables: Ingen har rigtigt nogen fast idé om, hvad vi skal med dem.

Men alligevel satses der milliarder på at skabe teknologien og økosystemerne, som skal danne rygraden i de små enheders forbundne fremtid.

Selv på Intels netop overståede udviklerkonference i San Francisco var halvdelen af gulvpladsen optaget af alt fra små
robotter til 3D-printede kjoler med indbyggede LED-lys.

Legetøj? Sjov og ballade? Forbrugerorienteret? Og uden en helt klar idé om, hvad pokker vi skal stille op med det? Ja, ja - helt bestemt.

Men prøv at tage et skridt tilbage og se på hysteriet omkring Apples ur eller smartwatch-producenten Pebbles succesfulde crowdfunding-kampagne.

Millioner af forbrugere køber dem eller står parat, når Apple Watch kommer i begyndelsen af 2015, og tusindvis af udviklere sidder lige nu og sveder over at kode apps til de nye økosystemer. Hvorfor?

Fordi folk - selv efter årtiers tåbelige overdrivelser fra marketingafdelinger - stadig tror på, at teknologi i den sidste ende nok skal levere noget, som er bedre, nyttigere, klogere og sjovere.

Det kan man da kun blive begejstret over.

Læs også: Analyse af Intels kamp for at være relevant i en tid med wearables og internet of things