Artikel top billede

TDC's opgradering til 4G er klar på Sjælland

Den kinesiske virksomhed Huawei vandt kampen om at opgradere TDC's telenet til 4G. Den første etape, der dækker Sjælland, er på plads. Nu rykker arbejdet mod vest.

Det er Huawei, der skal stå for driften og opgraderingen af TDC's mobile netværk, og den kinesiske virksomhed har netop lagt sidste hånd på den første del af projektet, der handler om landsdelen øst for Storebælt.

"Den første del af den landsdækkende udrulning, som vi startede i marts 2014, og som skal opgradere vores udstyr på mobilmasterne over hele landet, er nu slut," fortæller Rasmus Avnskjold, der er presserådgiver i TDC.

Opgraderingen skal sikre teleselskabets kunder bedre dækning og hurtigere dataforbindelse via 4G.

"Vi startede i Helsingør i øst og har arbejdet os mod syd. Nu er vi så færdige på Lolland og Falster." 

Læs også: Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk

Rykker mod øst

Næste 4G-trin starter i Aarhus og bevæger sig ned mod grænsen og hen over Fyn. Hele projektet slutter i Nordjylland, helt konkret i Skagen, til februar 2015.

Hele projektet kommer således til at køre fra 1. marts 2014 til 15. februar 2015.

Hvad betyder afslutningen af den første del af projektet for kunderne på Sjælland?

"Det betyder helt konkret, at 99 procent af vores kunder i Østdanmark kan koble på 4G," fortæller Rasmus Avnskjold.

Prisen for netværksopgraderingen ender på fire milliarder kroner som en engangsinvestering.

For det beløb får TDC en 4G-opgradering på alle firmaets cirka 3.500 master samt opførelse af cirka 100 nye master.

"Vi har tidligere tilbudt 4G i de store byer, men nu anvender vi 800 MHz-båndet, der har en længere rækkevidde end 2600 MHz-båndet, som vi ellers har anvendt. 800 MHz fik vi først lov til at benytte den 1. januar, og det giver mulighed for en bedre dækning, fordi rækkevidden er længere," fortæller han.

Fra tv til bredbånd

Frekvensbåndet har tidligere været allokeret til digitalt fjernsyn, men i sommeren 2009 blev det besluttet, at båndet skulle anvendes til mobilt bredbånd.

"Med de 800 MHz er vi kommet meget bredere ud i landet."

Er der en priskrig på vej for at kapre kunder til 4G-netværket?

"Nu må vi se, hvad vore konkurrenter gør. Men med en investering på fire milliarder håber vi ikke på, at det fører til en priskrig, hvor vi skal sælge produktet for billigt, lige med det samme," siger fortæller Rasmus Avnskjold.

Så nu får alle kunder på Sjælland altså 4G-hastighed?

"Man skal jo passe på med at udstede garantier, men vi kan garantere, at vi er blevet markant bedre til at dække landet."

Men I har en forpligtigelse til at dække hele landet?

"I landets 207 konkrete postnumre skal vi dække 99,8 af alle husstandene inden udgangen af 2015. Det kommer vi også til. Planen er dog, at vi allerede er færdige ved udgangen af februar 2015."

Huawei lover også bedre dækning, efter at firmaet har opgraderet master på Sjælland.

"For at det overhovedet har været muligt (opgraderingen til 4G, red), har vores medarbejdere udskiftet og ændret udstyret på cirka 1.000 master på Sjælland hen over sommeren. Det betyder, at kunderne vil opleve, at kvaliteten af deres telefonopkald vil være bedre med færre huller i dækningen og færre afbrydelser," skriver Xiao BinBing, der er landechef for Huawei, i en pressemeddelelse.

Læs også:

TDC i kæmpe-investering: Lægger 12,5 milliarder for norsk selskab

Sådan vil Huawei pifte mobilmasterne op i din by

4G snart forældet - nu kommer det ultra-hurtige 5




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere