Artikel top billede

Dump: Youtube.

De første smugkig på funktionerne i Windows 9

Dugfriske Windows 9-demonstrationer viser en forbedret start-menu, indbygget virtuelt skrivebord og et opdateret notifikationscenter. Her er en stribe af nyhederne i din næste Windows-udgave.

Videoer og skærm-dump fra den næste udgave af Microsofts styresystem begynder at pible frem.

Her kan du se en stribe af de nye funktioner, der angiveligt kommer til at pryde skrivebordet blandt brugere af Windows. Den kommende version kommer nok til at hedde Windows 9, men går under kodenavnet Threshold.

Læs også: Microsoft-ekspert: Du kan få det første kig på Windows 9 til september

Flere skriveborde på samme tid

En nyhed i systemet er muligheden for at benytte virtuelle skriveborde, hvilket i praksis betyder, at brugeren kan vælge mellem forskellige skriveborde på samme tid, der hver i sær har sine egne genveje eller kørende programmer.

I denne video kan du få et glimt af en helt ny funktion. Den viser, hvordan du kan arbejde med flere skriveborde samtidig.

Med et enkelt klik kan brugeren åbne eller lukke de virtuelle desktoppe.

En funktion man allerede kan finde i Linux og Apples OS X, men som er ny for brugerne af Windows.

Start-menuen ændres

Et andet element, der bliver justeret i denne version, og som er blevet ændret og finpudset i både Windows 8 og Windows 8.1, er start-menuen.

Microsoft ser ikke ud til at droppe fliserne, men har valgt at placere dem til højre for at få det bedste fra to verdener med i start-menuen.

Fliserne bliver angivelig de såkaldte 'live tiles', der dynamisk forsynes med nyt indhold og således opdaterer kalender, vejrudsigt eller nyheder.

Det ser ikke ud til, at Microsoft piller ved sin Modern UI-brugerflade, der stadig skal være snitfladen mellem pc, tablet og mobiltelefonen.

Der er dog justeret lidt på nogle af ikonernes udseende, som du kan se på billedet til højre.

Flere informationer og bedre appsNotifikationscentret har fået en overhaling. Det kan du se i videoen nederst.

Det bliver muligt at få informationer fra alle applikationer i et vindue og ikke som enkeltstående menupunkter i taskbar'en.

Ligeledes kan man afvikle sin apps i almindelige vinduer, der kan justeres i størrelsen, så de passer bedre ind i desktop-visningen.

Et andet kendetegn ved Windows 9 bliver en sammensmeltning mellem firmaets øvrige platforme til pc'er, bærbare, tablets, smartphones og også spilkonsollen Xbox One.

Dermed opnår både Microsoft og brugerne ét samlet økosystem, hvor alle apps virker på alle enheder.

Det har Microsofts topboss, Satya Nadella, tidligere fortalt.

Den første tekniske forhåndsvisning af Windows 9 kommer ifølge flere medier - eksempelvis PC World i Norge - i slutningen af september. Det er dog ikke bekræftet af Microsoft.

Der har også været rygter om, at versionen ligefrem kan blive gratis.

Det endelige produkt skal stå på hylderne til foråret 2015.

Læs også:
Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Surface-eventyret har kostet Microsoft milliarder

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere