Artikel top billede

Telia svarer igen på TDC's prisbombe

Nu går den næste teleleverandør ind i krigen om kunder, der vil have fri tale i hele Europa til en fast månedlig pris.

Det er kun ti dage siden, at TDC kunne fortælle, at virksomheden er klar med fri tale i Europa til et fast månedligt beløb for erhvervskunder.

Den historie kan du læse her: For et fast månedligt beløb kan TDC's erhvervskunder tale frit i mobil i 31 forskellige lande

Allerede nu melder den næste danske teleleverandør sig ind i kampen med et tilbud, der skal matche TDC's udmelding.

Det er Telia, der fra den 17. september ligeledes tilbyder fri tale og fri sms og mms i hele EU til mindre erhvervskunder.

Ikke en direkte reaktion på TDC

I løsningen bliver der tale om fri telefoni både til og fra udlandet til både danske og udenlandske numre, ligesom Telias kunder ikke behøver være opmærksomme på, hvilket netværk de er koblet op på.

Det fortæller Telias pressemand i dag til Computerworld.

Løsningen minder til forveksling om den, TDC netop har lanceret. Er det et direkte svar på konkurrencen?

"Nej, det er ikke et svar på den meddelelse. Det ville vi simpelthen ikke kunne nå," fortæller David Engstrøm, der er pressechef i virksomheden.

"Det er noget, som vi har arbejdet på i lang tid for at få den helt rigtige løsning på plads. At TDC kom først med deres løsning må bero på et tilfælde."

Det er dog næppe en total tilfældighed, at teleleverandørerne er meget begejstrede for erhvervsmarkedet med Europa-dækning til en flad pris.

Tal fra Telias analyseafdeling viser, at over 90 procent af erhvervskunderne har brugt arbejdsmobilen i udlandet inden for det sidste år. Det mest populære land er Sverige efterfulgt af Tyskland, Spanien og Norge.

Det oplyser Telia.

Er det den nye tendens, at der skal være fri tale i hele Europa, når man tegner et abonnement?

"Nu kender jeg ikke de andre telefirmaers strategier, men det er nok en naturlig udvikling. For os handler det om at give kunderne større frihed til at bruge mobilen. Vi tror, det vil tilfredsstille et stort behov hos de eksisterende kunder og naturligvis tiltrække nye," siger David Engstrøm.

Virksomhedens erhvervsdirektør, Morten Bentzen, forklarer det nye abonnement på denne måde:

"Vi har sørget for at skære alle bekymringer væk, da man eksempelvis som kunde ikke er nødsaget til at tjekke, om man nu er på det rigtige netværk. Det handler om at give kunderne maksimal tryghed, fordi det tillader kunderne at koncentrere sig om de vigtigere ting på forretningsrejsen," siger Morten Bentzen, erhvervskundedirektør hos Telia.

Det koster kunden 299 kroner at tegne et EU Business-abonnement hos Telia.

Læs også:

Teleselskab: Tal frit i hele EU for 199 kroner

Derfor kan roaming-bombe fra telegigant indlede nyt kapløb

Slip for mobil-chok: Danske udbydere giver fast pris på data i udlandet

TDC smider pris-bombe: Ubegrænset mobiltelefoni i 31 lande




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere