Artikel top billede

Vigtig Apple-udgivelse til iOS 8 sendt til hjørne i sidste sekund

Apple bremser i sidste øjeblik udsendelsen af det vigtige HealthKit-framework, der ellers skulle udrulles sammen med iOS 8.

Apples ellers længe ventede HealthKit-framework bliver forsinket og kan ikke leveres sammen med iOS 8, der netop nu bliver rullet ud til verdens iPhones.

Problemet: Apple har øjeblikke før lanceringen fundet en bug i frameworket, som dermed ikke kan udsendes til udviklerne.

HealthKit spiller ellers en vigtig rolle i Apples netop udsendte opdatering, iOS 8, som Apple blandt andet benytter sig til at tvangsinstallere sundheds- og firnessapp'en Health på din iPhone.

HealthKit er udvikler-frameworket bag Health-appen.

Det betyder, at udviklerne med HealthKit kan udvikle særlige apps, der retter sig mod Health-app'en - eksempelvis apps, der bygger på forskellige kropsdata og lignende.

Med forsinkelsen bliver dette arbejde sat på stand by allerede inden, at udviklerne er kommet i gang med at kigge på nye ideer til Health-app'en.

Kan udveksle data

Det er ideen, at HealthKit blandt andet kan anvendes til at trække data ind fra både apps og devices - eksempelvis Apples Smartwatch - så de kan anvendes i ny-udviklede apps.

Eksempelvis vil man via HealthKit kunne trække data ud fra en ernæringsapp til eksempelvis trænings-apps, så trænings-app'en ved, hvor mange kalorier brugeren indtager dagligt, ligesom det eksempelvis vil være muligt automatisk at sende blodtryk og lignende, der kan måles via wearable-teknologi til lægen eller lignende.

"Vi arbejder så hurtigt som muligt på at reparere bug'en med en kommende software-opdatering. Vi håber, at vi kan have HealthKit-apps klar ved udgangen af måneden," lyder det i en meddelelse fra Apple.

Flere udviklere havde ellers planlagt at lancere nye versioner af deres apps baseret på HealthKit allerede sammen med frigivelsen af iOS 8, som du kan læse mere om her: Apple til iPhone- og iPad-brugerne: Fjern apps så der er plads til vores iOS 8

Læs også:

Apple til iPhone- og iPad-brugerne: Fjern apps så der er plads til vores iOS 8

Apples plan: En kæmpe-sværm af nye og innovative apps på vej til dig

Derfor er iOS 8 en kæmpe-nyhed for for app-udviklerne

Kan du få iOS 8 - eller er dit Apple-grej forældet?

Her er de vigtige erhvervsfunktioner i iOS 8 til iPhone og iPad

Her er Apples nyheder: Nu skal iOS og Mac'en for alvor flette fingre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere