Artikel top billede

Danmarks bedste konsulenthus: Derfor skal du dyrke dine helte

Top 100: Danmarks bedste it-konsulentfirma vil have "røvkloge" medarbejdere. Blandt andet derfor dyrker virksomheden en række helt særlige helte.

Når du besøger det danske it-konsulentfirma Implement Consulting Groups hjemmeside, finder du et bemærkelsesværdigt punkt på siden. 

Et punkt, der ikke handler om virksomhedens ydelser eller kunder.

I stedet handler det om virksomhedens "helte"

"Our Heroes" hedder punktet.

Her finder du en oversigt over folk, som mange måske ikke vil opfatte som helte i den klassiske forstand.

Til gengæld er de både helte og vigtige ledestjerner for Implement Consulting Groups ansatte, kunder og ikke mindst virksomhedens egen direktør, Niels Ahrengot. 

Det er ikke filmstjerner, kunstnere eller business-ikoner som Steve Jobs eller Richard Branson. 

I stedet er det højt estimerede professorer og forskere inden for management-verden.

"I min optik er man en ignorant, hvis man ikke hele tiden er på udkig og jagt efter folk, som det er værd at lade sig inspirere af. Det er jo grundlaget for al læring," siger Niels Ahrengot, da Computerworld spørger ham, hvorfor det er vigtigt at have helte. 

Og netop læring er et nøgleord for Implement Consulting Group, der netop blevet kåret som det bedste konsulentfirma i it-branchen i forbindelse med Computerworlds årlige Top 100-event. 

De klogeste og dygtigste 

Niels Ahrengot fortæller, at virksomheden har som målsætning, at den skal have de klogeste og dygtigste medarbejdere i hele branchen.

Blandt andet derfor satser virksomheden ganske massivt på intern kompetenceudvikling.

Her er der især to årlige arrangementer, der særligt skiller sig ud. 

Det ene er et såkaldt "thought leader-arrangement" for virksomhedens kunder, og det andet er Implement University for virksomhedens ansatte.

Til begge arrangementer kommer nogle af virksomhedens management-helte og underviser og inspirerer. 

Her har Implement Consulting Group blandt andet haft besøg af managementeksperterne Gary Hamel og Donal Sull.

Den mest berømt gæst af dem alle er dog formodentligt Clayton Christensen, der er blevet verdensberømt for bogen The Innovators Dilemma, og som i 2014 talte til virksomhedens Thought Leader-arrangement, der blev afholdt i Danmarks Radios koncertsal. 

"Mit største forbillede"

Den af virksomhedens helte, der har tjent som den største inspiration for Niels Ahrengot er dog management-eksperten Roger Martin, der har deltaget i Implements-arrangmenter i 2011 og 2012. 

Ifølge Niels Ahrengot sætter Roger Martin fingeren på et ømt punkt i mange virksomheder, når han slår fast, at strategi og eksekvering ikke kan adskilles.

I nogle virksomheder er strategien forbeholdt direktionen, mens eksekveringen overlades til de menige medarbejdere. 

"Men det er en tankegang, der hører industrisamfundet til og ikke noget, der virker i en moderne vidensøkonomi. Strategi er noget, der skal laves på alle niveauer i virksomheden, og du er derfor nød til at give folk en større grad af lokal indflydelse, end de fleste typisk gør, når de planlægger forandringer. Det er noget som rigtig mange af os - inklusiv os selv - ofte glemmer," siger han

Røvbegavede medarbejdere

Ifølge Niels Ahrengot er det dog ikke nok alene at invitere "the best and the brightest" fra management-verdenen indenfor i virksomheden, hvis man som Implement Consulting Group" har en ambition om at have branchens skarpeste konsulenter. 

Han forklarer, at virksomhedens også målrettet går efter at hyre de absolut skarpeste og mest intelligente ansøgere. 

"De skal ganske enkelt være røvbegavede," siger han bramfrit. 

Og hvordan sikrer I jer helt konkret, at de er det? 

"Vi har nogle meget høje standardiserede krav til, hvem som vi tager ind i organisationen. Det vil sige du skal have en lang videregående uddannelse med et rigtigt godt resultat, og  du skal have en dyb funktionel erfaring," siger Niels Ahrengot, der forklarer, at han selv er involveret i alle nyansættelser i virksomheden. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere