Artikel top billede

(Foto: © NVIDIA Corporation. Alll Rights Reserved. /)

Ny grafik-gamerchip fra Nvidia: Så vild er den

Nvidia er klar med splinternye grafikprocessorer, der for alvor kan sætte skuib i gaming-oplevelsen.

Chipproducenten Nvidia lover både klarere billeder og langt skarpere special-effekter med selskabets nye grafikprocessorer, som selskabet kalder for dets nye flagskibs-produkter.

De nye gamerchip hedder GeForce GTX 980 og 970 og er Nvidias hidtil hurtigste GeForce-GPU'er til desktop-computere.

Der kommer knald på, og prisen bliver derefter. GTX 980 kommer i USA til at koste omkring 3.200 kroner, mens GTX 970 kommer til at koste et par tusind kroner. Herhjemme bliver prisen forventeligt højere.

Nvidia forventer imidlertid, at målgruppen - high-end gamere, der spiller i 4K - hellere end gerne vil betale prisen for turbo-GPU'erne.

Selskabet forventer også, at de nye GeForce-produkter vil kunne sætte skub i virtual reality-gaming via headset.

Fem teraflops

Ifølge Nvidia bygger GTX GPU'erne på anden generations Maxwell-arkiteturen.

GTX 980 bliver i stand til at levere en performance på fem teraflops. Den har 2.048 processor-kerner og kan clockes til et maksimal hastighed på 1,2GHz.

GTX 970 med 1.664 kerne og en maksimal clock-speed på 1,17GHz har en maksimal performance på fire teraflops, oplyser Nvidia.

Ifølge selskabet har begge GPU'erne 4GB GDDR5-hukommelse og understøtter den nye HDMI 2.0-standard, der understøtter 4K.

Scott Herkelmann fra Nvidia siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at de nye GPU'er også er bygget til at forbedre billed-kvaliteten på low-end spil.

Processorerne kan nemlig levere billeder i 4K-kvalitet to 1080p-skærme ved at filtrere og forbedre kvaliteten i billedernes pixels.

Det sker ved hjælp af en ny teknologi, som Nvidia kalder Dynamic Super Resolution.

En anden ny teknologi i GPU'erne er den såkaldte Voxel Global Illumination, der får lys til at se mere autentisk ud i spil og lignende.

Eksempelvis vil GPu'erne dynamisk kunne gengive den måde, hvorpå lys fra en pære reflekteres på en væg eller andre overflader i et rum eller hvordan sollys reflekteres på forskellig måde på forskellige overflader.

Normalt er virtuelt lys noget, der kan trække tænder ud på processorerne, men Nvidia har i de nye GeForce udviklet teknologier, der fjerner noget af belastningen fra selve GPU'erne.

Med Voxel vil det ligeledes blive nemmere for spil-udviklere at definere lys-effekter, når de skriver på et spil, oplyser Nvidia.

Nvidias hovedkonkurrent på GPU-markedet er Advanced Micro Devices. De nye GTX GPU'er konkurrerer direkte med AMD's nyeste Radeon R9 grafik-chip.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere