Artikel top billede

SAP betaler 50 milliarder kroner for underskuds-ramt cloud-firma

SAP betaler 50 milliarder kroner for underskuds-ramte Concur i et af de største opkøb i cloud-industrien nogensinde. Det er der en grund til.

SAP vil betale næsten 50 milliarder kroner for det amerikanske software-selskabe Concur, der er specialiseret i at udvikle cloudbaserede rejseafregnings-løsninger til erhvervslivet.
Concur - der blev grundlagt i 1993 - har omkring 4.200 medarbejdere og en omsætning i omegnen af fire milliarder kroner om året.

Det gør opkøbet til et af de største i cloud-industrien nogensinde.

Centralt for SAP er det, at Concur er et cloud-baseret selskab.

SAP har i de senere år for alvor kastet sig ind i kampen om cloud-markedet, som også Microsoft og Oracle satser stort på.

SAP henter imidlertid fortsat en stor del af sin forretning gennem sin klassiske forretningsmodel, hvor SAP-løsningerne - som dækker en bred vifte af services og tjeneser - integreres direkte i kundernes computer-systemer.

Kæmpeomsætning

Med opkøbet står det forenede SAP og Concur til at få en betydelig omsætning på cloud-løsninger, ligesom SAP står til at få mere end 50 millioner cloud-brugere.

Concur står også bag rejse-løsningen TripIt.

Ifølge SAP's topchef, Bill McDermott, bliver SAP med opkøbet en fuld 'business network company,' da SAP med opkøbet af Concur og de tidligere opkøb, Ariba B2B (supply chain management), danskledede SuccesFactors (human capital-styring) og Fieldglass (leverandørstyring), er ved at have en komplet portefølje af cloudbaserede løsninger til erhvervslivet.

Giver underskud

Concur giver imidlertid underskud, og selskabet har i et års tid i hemmelighed angiveligt bejlet til forskellige mulige købere - inklusive SAP og opkøbsivrige Oracle.

Bill McDermott mener alligevel ikke, at en pris på 50 milliarder er for meget.

Til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau siger han, at prisen bygger på en forventning om vækst.

"Concur er i dag etableret i 10 lande og har salgsfolk i 190 lande. Mulighederne for kryds-salg, mersalg og vækst er så enorme," siger han.

Concur vil fortsat blive drevet som et selvstændigt selskab, men vil slippe for at skulle investere så mange penge i salg og marketing, som det er tilfældet i dag, fordi SAP lægger hele sin store motor bagved.

Bill McDermott betegner Concur som det 'mest uberørte' aktiv i cloud-industrien.

"Og her handler det ikke om, hvad man betaler, men om, hvad man gør med dette aktiv. Businesscasen for Concur er simpelthen den bedste businesscase, jeg nogensinde har forelagt en bestyrelse," siger han.

Han vurderer, at der ligger et meget stort milliard-potentiale i cloud-markedet, som SAP nu kan række ud efter med Concur som fremskudt post.

"Alle rejsende erhvervsfolk hader at udfylde rejsebilag," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere