Artikel top billede

Ray Ozzie forlod Microsoft - nu klar med app der 'revolutionerer' vores kommunikation

Microsofts forhenværende chef-softwarearkitekt, Ray Ozzie, er tilbage med en ny app, der skal ændre måden, vi kommunikerer på.

Ray Ozzie, der i sin tid var en af hovedarkitekterne bag IBM's Lotus Notes og er tidligere softwarearkitekt i Microsoft, er klar med et nyt app-projekt kaldet Talko.

Som navnet antyder, handler Talko om kommunikation. App'en er indtil videre gratis, og det ser ud til, at Ozzie har noget på hjerte med projektet.  

"Det er noget, jeg har drømt om i årevis - at revolutionere voice-oplevelsen," skriver Ray Ozzie i et blogindlæg på Talkos hjemmeside.

"De værktøjer, vi bruger til at kommunikere, former selve fundamentet under vores kultur, samfund og virksomhed: Hvordan vi innoverer, hvordan vi løser problemer, hvordan vi organiserer, og hvordan vi handler."

"Fortsat innovation er en nøgle til fortsat at gøre fremskridt," lyder det videre fra software-ikonet.

Vi ringer ikke længere til hinanden

Ray Ozzie skriver, at telefonen i dag er centrum for vores kommunikation - men at telefonsamtaler efterhånden fylder mindre og mindre, ligesom email i øvrigt også træder i baggrunden.

De mange chat-apps, vi i dag anvender, rummer bestemt fordele, men også ulemper,mener Ray Ozzie. 

"Vores tekst-baserede samtaler er blevet stadig kortere med mindre dybde og substans."

"Det er hurtigt og meget effektivt at skrive korte beskeder til at sende 'signaler' og til simpel koordination, men vores afhængighed af disse værktøjer sætter alvorlige grænser for, hvordan vi er i stand til at være i forbindelse med dem, vi har brug for og elsker, på en meningsfuld måde."

Sådan fungerer TalkoRay Ozzie er derfor klar med Talko-app'en, Den er i første omgang klar til Apples iPhone - men kommer også senere til Android og i en browser-udgave. 

Talko er tænke som et redskab til at kommunikere i grupper og teams.

App'en kan bedst beskrives som en blanding af et socialt netværk og en kommunikationsplatform, hvor kommunikationen er omdrejningspunktet.

Kort fortalt lader Talko dig sende stemme-beskeder, billeder, og tekst-beskeder til en eller flere modtagere, der så kan like og svare og så videre.

Man kan samtidig tagge og organisere de forskellige kommunikationstråde, så man får et bedre overblik.

Det særligt smarte er, at kommunikationen kan foregå både live, som vi kender det fra en almindelige telefonsamtale, men også som det passer ind i din kalender - i stil med sms og mms.

Umiddelbart kan man indvende, at det kan man jo i høj grad også med almindelige mms'er og på mange af de sociale medier og chat-apps, der allerede eksisterer. 

Samtidig må dog tilføjes, at Ray Ozzie ikke er hvem som helst i it-industrien, og at Talko-app'en lanceres på et tidspunkt, hvor måden vi kommunikerer på er under voldsom forandring, hvilket i sagens natur giver muligheder for nye tjenester og apps.  

Du kan se en video om Talko herunder:

Læs også:

Microsofts Ray Ozzie stopper som softwarearkitekt

Chat-apps buldrer frem: Derfor kan du ikke forhindre det

Derfor smadrer chat-apps sms'en: Kan noget særligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere