Artikel top billede

Microsoft sætter sig tungt på skolerne: Giver gratis Office til studerende

Microsoft sætter benhårdt ind mod kommende generationer af computerbrugere med gratis office-pakker til elever på skoler verden over - inklusive Danmark.

Word, PowerPoint og Excel er blot nogle af de produkter, som Microsoft giver gratis til skoleelever verden over.

Skoler, som allerede har en licensaftale med Microsoft om office-pakker til de ansatte, kan nu også dele den pakke med de studerende og lærernes private enheder. Det skriver Microsoft på sin Office-blog.

Studerende i USA kan allerede nu få gratis adgang til Microsofts produktivitetspakke samt en terabyte OneDrive-cloud storage, mens resten af verden følger trop inden udgangen af året.

"Vi i Danmark bliver også inkluderet i dette program inden for de kommende måneder, men alene registreringen af uddannelsesinstitutionerne og deres mails tager lang tid, og derfor kan vi ikke gå ud med initiativet endnu," siger Julich Wiberg, salgschef for Microsoft Danmark for undervisningssektoren.

Ikke Office' første charmeoffensiv

Sidste år lancerede Microsoft det såkaldte Education-program, som skoler med en Office-licensaftale til personalet kan anvende til også at uddele Office-licenser til eleverne.

Det er det projekt, som nu gøres mere brugervenligt.

"I stedet for at studerende skal henvende sig til skolens it-administrator, som skal oprette og håndtere i nogen tilfælde flere tusind licensnøgler til elever, så kan eleverne nu hente nøglerne online," fortæller Julich Wiberg.

"Jeg kan ikke fortælle, hvor mange skoler det drejer sig om i Danmark, men jeg vil gerne sige, at næsten alle kommuner og videregående uddannelser har en aftale med os, som kvalificerer dem til denne promotion."

Ønsker at støtte studerende

Hvad får Microsoft ud af at give Office-licensnøgler væk gratis?

"Som organisation har Microsoft i mange år støttet studerende med lavere priser på Office-pakker, hardware og styresystemer, fordi vi tror på læring. Og vi ved, at skoler og kommuner ikke altid har pengene til både at købe licenser til ansatte og elever," siger Julich Wiberg.

"Men det her er selvfølgelig også en forretning for os, og med over en million studerende i Danmark, og altså potentielt en million solgte licenser, så er det her en investering for os i, at vi får nogle glade ambassadører for Office ud på den anden side, som også vil investere senere på vores platform."

Først og fremmest ser Microsoft dog programmet som et tilbud til skoler og studerende.

"Vi tvinger ikke nogen til at bruge vores software, men vi stiller vores software til rådighed for lærere og elever, som med deres skole-email kan logge ind og hente deres Office 365-licenser til op til fem forskellige enheder."

Til trods for at Microsoft giver de ekstra licenser væk til studerende, er Office 365 stadig en vægtig forretning for Microsoft. Alene på konsumerfronten har it-virksomheden 5,6 millioner betalende brugere, siden Office 365 blev introduceret i starten af 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere