Artikel top billede

Først nuppede Lenovo pc-markedet - nu går selskabet efter servermarkedet

Efter at den kinesiske producent Lenovo har sat sig på pc-markedet, satser man nu på at gentage kunststykket med opkøbet af IBM's serverforretning og lancering af egne nye serverprodukter.

Efter godt et halvt års ventetid er IBM's salg af den Intel-baserede x86-serverline til Lenovo nu endelig faldet på plads.

Det oplyser de to selskaber i en fælles meddelelse.

Lenovo betaler knap 13 milliarder kroner i handlen, som med et slag gør den kinesiske producent til en af verdens største serverproducenter.

Samtidig er Lenovo selv klar med en stribe nye modeller af sin ThinkServer. Dermed har Lenovo smidt fløjshandskerne og satser for alvor på at sætte konkurrenterne på servermarkedet under pres.

Herhjemme har Lenovos egen serversatsning ifølge kanalchef Peter Juul Jørgensen været i gang siden nytår, og med de nye produkter på hylderne, øger Lenovo nu trykket på markedet.

Når Lenovo i Danmark om få måneder også får den nyindkøbte del af IBM-forretningen integreret i produktkataloget, bliver den kinesisk-ejede producent svær at komme udenom, spår han.

"IBM Og Lenovo er et fuldstændig perfekt mix. IBM-forretningen har superprodukter og dygtige teknikere, mens vi i Lenovo kommer med hurtig eksekvering og et godt forhold til forhandlerne i it-kanalen. Så vi glæder os meget til at komme i gang," siger Peter Juul Jørgensen.

Købte også IBM's pc-forretning

Lenovo blev for alvor kendt som et globalt brand, da firmaet i 2005 købte IBM's pc-forretning. Siden har kineserne haft stor succes, og indenfor de sidste par år har Lenovo sat sig tungt på titlen som verdens største pc-producent. Det gælder også på det danske marked.

Men Peter Juul Jørgensen lægger ikke skjul på, at Lenovo trods den hårde konkurrence også har store ambitioner på det danske marked.

"Vi er ny spiller på markedet, og de, der er der i forvejen, er rigtig gode, så det er vi også nødt til at være. Men vi er allerede kommet rigtig godt i gang. Fra et nulpunkt i december er vi i nogle målinger oppe på fem procent af nysalget i juli måned. Og vi har leveret både til små og de allerstørste kunder," siger Peter Juul Jørgensen.

Udover satsningen på at blive en stor spilller på det globale marked for servere, pusler Lenovo også med planer om at markedsføre sine egne mobiltelefoner i Europa.

Lenovo er allerede i dag en af de førende mobilproducenter på det asiatiske marked, og tidligere i år købte man resterne af Motorola af Google.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død: De første ofre er faldet

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere