Artikel top billede

Test af 22 antivirusprogrammer: Her er det bedste til din maskine

En stortest af antivirus-programmer fortæller hvilket program, der yder den bedste beskyttelse mod de ondsindede koder, du møder på nettet lige netop nu. Her er oversigten.

Hvilket antivirusprogram er det bedste til din hjemmemaskine lige netop nu?

Det spørgsmål kan du finde svar på i den nye test fra AV-Comparatives, som er en uafhængig organisation, der har specialiseret sig i at teste sikkerhedsleverandørernes produkter.

Testen kaldes for en 'real world protection test', hvilket betyder, at den består af en kontinuerlig test, hvor der hver måned tilføjes de nyeste trusler, som dukker op på nettet.

På den måde bliver bagkataloget af virus-opdagelser hele tiden suppleret med nye malware-varianter.

I august-udgaven er der således tilføjet 669 nye ondsindede programmer til testen.

Det gør AV-Comparatives for at give det mest skarpe øjebliksbillede over programmernes formåen og for at komme så tæt på den enkelte brugers beskyttelsesbehov som mulig ved at bygge et testmiljø, der matcher de trusler, vi møder på internettet.

Efter testen har organisationen vurderet produkterne efter hvor mange, der fejlede med at opdage malware, hvor mange, der var afhængige af, at brugeren foretager noget aktivt og hvor mange falske positiver, det enkelte program kom op med.

Og naturligvis også hvor mange procent, der bliver blokeret.

På grafikken nedenfor kan du se hvilke firmaer, der blokerer mest og hvilke, der klarer sig knap så godt.

Platformen for testen er Windows 7 Home Premium 64 bit SP1 med de nyeste opdateringer til tredjepartsprogrammer som Adobe Flash, Reader og Java.

Korea ligger i bund - igen

Windows 7 og 8 fanger 85,5 procent af problemerne direkte ud af boksen og det program, der klarer sig dårligst i testen, opdager faktisk ikke ret meget mere.

Det er den koreanske antivirus-producent AhnLab, som er feltets absolutte bundskraber, hvilket langt fra er første gang. Denne udgave har ligget i den tunge ende mange gange før.

Næsten 15 ud af 100 ondsindede koder slipper igennem filtret i dette program.

I den modsatte ende af skalaen, der er lidt mere interessant at kigge på, gør Avira og Panda rent bord ved at opdage alle trusler, der er kørt igennem testen.

Panda har dog 34 falske positiver.

Selv om de to programmer fanger 100 procent af de ondsindede koder, så er det ikke en garanti for at programmet er 100 procent sikkert.

Det betyder, at programmerne fanger alle de problemkoder, der er sendt gennem testmiljøet.

Ligeledes er det ikke alle antivirus-producenter, der ønsker at være med i testen.

På AV-Comparatives' webside kan du finde en interaktiv graf-grafik, hvor du kan vælge forskellige tidspunkter, og se, hvilke firmaer, der klarer sig bedst i beskyttelsen af din computer.

Læs også:
Test af 20 antivirus-programmer: Her er den bedste av-software til din Android-mobil

Test af otte antivirus-programmer til Mac: Her er det bedste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere