Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Jagten er gået ind: Microsoft går efter erhvervsbrugerne med Windows 10

ComputerViews: Præsentationen af test-versionen af Windows 10 rettede sig kun mod erhvervsbrugerne. Det er en grund til, for Microsoft har en helt bestemt brugerskare i kikkerten.

Efter problemerne med Windows 8, der aldrig rigtigt har fanget an, har Microsoft store forventninger til det nye Windows 10, som selskabet tirsdag løftede sløret for, hvilket du kan læse mere om her: Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne

Et af de primære mål med Windows 10 bliver at indfange de omkring 100 millioner personer, der i dag anvender Windows 7 og få dem til at skifte til det nye styresystem.

Windows 7 blev lanceret i 2009 og er i dag det mest udbredte Microsoft-styresystem i verden, mens brugerne til gengæld aldrig har taget den seneste Windows-version, Windows 8, til sig.

Microsoft frygter en gentagelse af det kaotiske forløb, der fulgte pensioneringen af det ekstremt populære Windows XP tidligere på året, som brugerne ikke ønskede at slippe, selv om det for længst var udløbet og erklæret pensionsmodent, og Microsoft stoppede med enhver form for support og sikkerhedsopdatering.

Det kan du læse mere om her: Ni grunde til at sige nej: Derfor klamrer XP-brugerne sig til XP

Microsoft vil indtil videre levere support til Windows 7 til 2020.

Jagten sættes ind

Men allerede nu sætter selskabet altså jagten ind på de 100 millioner brugere, som Microsoft vil have til at skifte til Windows 10.

Og der vil blive spillet på flere strenge, der blandt andet inkluderer den helt nye præsentationsmodel med fremvisningen af tirsdagens tidlige test-udgave.

Ved tidligt at få skubbet Windows 10 ud til it-administratorer, udviklere og lignende, håber Microsoft, at selskabet kan få etableret en række velvilligt indstillede ambassadører, der kan berette om Windows 10 videre ud i de hundredetusindevis af organisationer, der i dag kører med Windows.

Ifølge tal fra analysehuset IDC kørte der ved udgangen af 361,2 millioner pc'er i erhvervslivet med Windows 7, mens blot 16 millioner erhvervs-pc'er var udstyret med Windows 8 (og 224 millioner kørte med XP).

Microsoft er i fuld gang med en massiv kursændring, der sigter mod at få fat i brugerne der, hvor de nu er, fremfor som tidligere at forsøge med alle tænkelige midler at få folk over på Windows.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Ekstremt vigtigt produkt

Det ændrer imidlertid ikke på, at Windows med sin enorme udbredelse fortsat er et ekstremt vigtigt produkt for Microsoft - ikke mindst når det gælder kampen om mobilbrugerne, hvor Microsoft trods flere års forsøg fortsat er en lillebitte myre i forhold til de to markedsledende systemer, Apples iOS og Googles Android.

Det er Microsofts håb, at satsningen mod erhvervslivet med Windows 10 vil kunne bidrage til med it-chefers og CIO'ers hjælp at få flere brugere skubbet over på en Windows-telefon.

Windows 10 kommer til at kunne flyde frit mellem både pc'er, smartphones og tablet-computere, og Microsoft tror, at it-cheferne kan se en stor fordel i fremover at investere i Windows-maskiner hele raden rundt fremfor at forsøge at indrette sig efter deres medarbejderes egne indkøb af Android og iPhones.

Med i dette billede er, at Microsoft eksempelvis har indbygget en funktion i Windows 10, hvor brugeren kan adskille bruger- og virksomheds-information, da arbejds-data og bruger-data opbevares to forskellige steder i systemet.

Det betyder, at erhvervs-rettede applikationer alene vil kunne arbejde med erhvervs-data, som it-administratoren kan pålægge alle nødvendige kontroller, mens private data og applikationer vil blive holdt helt adskilt.

Den rigtigt balance

I de kommende måneder vil Microsoft indsamle en veritabel flodbølge af feedback fra brugere, der har prøvet test-versionen.

Målet vil i høj grad blive at finde den rigtige balance mellem brugernes professionelle- og private behov, der skal gøre, at de 100 millioner Windows 7-brugere får lyst til at prøve kræfter med Windows 10.

Hertil kommer, at vi endnu ikke ved, hvordan Microsoft vil angribe server

Hvad skal der til for at du vil tage Windows 10 til dig? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne

Nyhedsanalyse: Med Windows 10 flytter Microsoft fokus tilbage på virksomhedsbrugerne

10 interessante facts om Windows 10

Analysefirma: Kom væk fra Windows 7 i tide

Microsoft løfter sløret for Windows 9: Så meget er spil efter bommerten Windows 8

Dystre tal for Microsoft 22 måneder efter lancering: Windows 8 halter efter udskældte Vista




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere