Artikel top billede

Chat-krigen spidser til: Google kan være på vej med ny tjeneste

Forbrugerne sværger i stigende grad til chat-apps frem for sms. Nu er Google ifølge et medie på vej med en helt ny chat-app, der skal kæmpe mod blandt andre WhatsApp og Viber.

Sms'en får i disse år i stigende grad baghjul af de mange chat-apps til smartphones - heriblandt apps som Viber, WhatsApp, Snapchat, KakaoTalk, iMessage og Skype.

Den tendens forsøger blandt andre Facebook at udnytte med Facebook Messenger.

Jo mere populær, man kan gøre en chat-app, jo mere tilknyttet bliver brugerne nemlig til dit online-univers, og jo stærkere står din annonce-forretning.

Det kan også meget vel være forklaringen på, at Google nu tilsyneladende er på vej med en helt ny chat-app, som man kan læse om i Economic Times fra Indien.

Google har længe haft forskellige chat-løsninger på de mobile platforme, men ifølge Economic Times udspringer det nye tiltag fra Googles side af, at selskabet tabte slaget om den ultra-populære WhatsApp til Facebook, der købte tjenesten tidligere i år for 100 milliarder kroner.

Kilder siger til mediet, at Google arbejder på at kunne lancere en Google messenger i Indien i 2015, og at Nikhyl Singhal, der står i spidsen for blandt andet Googles Hangouts, Photos og Google+ har været i landet for nylig med netop det ærinde.

"I modsætning til andre Google-produkter vil messenger ikke tvinge brugerne til at bruge deres Google-login," lyder det i Economic Times, der også skriver, at kilder fortæller, at Google-tjenesten vil blive gratis at anvende.

Google har ikke ønsket at kommentere historien i Economic Times, men hvis kilderne taler sandt, er det næppe nogen tilfældighed, at det netop er i Indien, at Google har planer om en nu chat-app.

Indien har kurs imod at blive verdens næststørste smartphonemarked, kun overgået af Kina, og tjenester som Viber, WeChat og Line er allerede meget populære i landet ifølge Economic Times.

Kan give sikkerhedsudfordringer

Også her i Danmark bruger stadig flere forbrugere chat-apps til kommunikation.

Det kan give visse udfordringer i ikke mindst virksomheder og organisationer, hvor det ikke er helt ligegyldigt, hvor der kommunikeres om fortrolige informationer.

For it-afdelingen og de sikkerhedsansvarlige i virksomhederne kan de nye kommunikationskanaler formentlig godt afstedkomme en vis hovedpine - men man kan minimere risiciene ved at gribe tendens an på den rette måde.

"Bekymringen er, at der er fortrolig virksomhedsinformation, som vi ikke har styr på, men at begynde at sætte begrænsninger på devices vil være som at prøve at bygge en halv dæmning," har Jørgen Sørensen fra Deloittes Cyber Security Services i Danmark forklaret til Computerworld.

"Det at spærre noget er sjældent den rigtige løsning," har han udtalt - læs her, hvordan du i stedet kan gribe de mange chat-apps an.

Læs også:

Chat-apps buldrer frem: Derfor kan du ikke forhindre det

Ray Ozzie forlod Microsoft - nu klar med app der ‘revolutionerer' vores kommunikation

Derfor smadrer chat-apps sms'en: Kan noget særligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere