Artikel top billede

Test dig selv: Er du skarpere end danmarksmestrene i programmering?

Kan du løse 11 programmeringsopgaver på fem timer? Den udfordring fik 138 studerende i weekenden ved danmarksmesterskabet i programmering. Du og dine venner kan selv prøve at knække mesterskabs-opgaverne her.

Ved det netop afholdte danmarksmesterskab i programmering tog holdet Lambdabamserne fra Københavns Universitet sejren for fjerde gang på fem år.

Det skete efter, at bamserne sammen med resten af de knap 150 deltagere på DTU i Lyngby, i Aarhus og i Aalborg i fem timer havde svedt over 11 programmeringsopgaver af varierende sværhedsgrad.

Danmarksmesterskabet blev afholdt samtidig med det nordiske mesterskab, hvor de nordiske studerende kan kvalificere sig til regionale mesterskaber og siden til verdensmesterskabet i ICPC-regi (International Collegiate Programming Contest).

Prøv det selv

Lambdabamserne løste otte opgaver korrekt på fem timer, mens 'oldboy-holdet' Rasmus fra Aarhus Universitet bestående af tre ph.d-studerende (der stod uden for den officielle ICPC-konkurrence) knækkede 10 opgaver i samme tidsrum.

Nu kan du selv lægge arm med de 11 opgaver, som danske og nordiske studerende blev kastet ud i weekenden og se, hvor du og eventuelt dine venner kunne have placeret sig ved Danmarks- og det nordiske mesterskab.

Reglerne er ganske simple: Vinderen er det hold eller den person, der løser flest opgaver på kortest tid inden for de tilladte fem timer. 

Du kan finde opgaverne her

Løsninger findes her

Hvis du blot vil prøve enkeltopgaver, kan du i denne oversigt få det samlede overblik over, hvor hurtigt hver enkelt opgave blev løst.

I oversigten angiver den mørkegrønne farve hvilket hold, der var hurtigst til at løse en specifik opgave, mens tallet nede i højre hjørne af en mørkegrøn firkant viser, hvor lang tid det tog holdene at klare at kode løsningen.

Hvis du løber sur i opgavesættet, kan du få hjælp fra den vejledende opgaveløsning her.

For at løse opgaverne har det til danmarksmesterskabet været tilladt at bruge sprogene C, C++, C#, Go, Java, Object-C eller Python.

Læs også:
Reportage: 138 studendende kæmper om danmarksmesterskabet i programmering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere