Artikel top billede

Spar Nord skifter it-system og sparer 55 millioner kroner med et snuptag

Spar Nord har opsagt sin aftale med Skandinavisk Data Center og fundet en ny partner til det fremtidige samarbejde på it-området. Det udløser en besparelse på 55 millioner kroner.

Spar Nord har i dag fyret sin tidligere platformsleverandør Skandinavisk Data Center (SDC) til fordel for en ny kontrakt med Bankernes EDB Central (BEC), der ligger i Roskilde.

Dermed overgår Spar Nord til BEC's it-platform for bankdrift.

Konverterings-omkostningerne i forbindelse med skiftet til den nye it-platform forventes at være på 40 millioner kroner.

Ifølge banken vil den udgift dog blive afløst af en massiv besparelse.

"De årlige besparelser for Spar Nord affødt af konverteringen forventes at være i niveauet 35 millioner kroner i 2016 og i niveauet 55 millioner kroner i årene herefter," skriver banken i en pressemeddelelse.

Næststørste kunde forsvinder

Spar Nord er SDC's næststørste kunde, der tegner sig for 14 procent af omsætningen i SDC.

Direktøren mener dog ikke, at det vil præge SDC i væsentlig grad.

"Det er naturligvis beklageligt, da vi har haft et langt og godt samarbejde med Spar Nord. Det er dog glædeligt, at SDC i dag er i en situation, hvor beslutningen ikke i væsentlig grad svækker SDC, da det opvejes af vækst i omsætningen med vores øvrige kunder samt nye kunder," fortæller SDC's administrerende direktør Jesper Scharff.

I 2013 landede bankernes it-selskab SDC i øvrigt et dundrende millionunderskud, fordi et it-projekt gik helt galt.

Fra Spar Nord er tilfredsheden med den nye it-platform - og de sparede penge - til at få øje på.

"Aftalen sikrer os en betydelig positiv økonomisk effekt og dels stiller os stærkere i den fremtidige konkurrence om at tilbyde vores kunder og medarbejdere de bedst mulige digitale løsninger," skriver bankdirektør John Lundsgaard, der er ansvarlig for it-området i Spar Nords direktion, i en pressemeddelelse.

Læs også: Dansk bankkæmpe: Derfor er omstridt it-system så godt

BEC's bestyrelsesformand Gert R. Jonassen hilser naturligvis også den nye kunde velkommen, men siger samtidig, at "det er naturligvis ikke bare lige at skifte it-leverandør."

Den praktiske overgang fra SDC's til BEC's platform forventes at ske i 2016, så der er lidt forberedelsestid.

Læs også:
SDC's nye direktør: Her er mine fremtids-planer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere