Artikel top billede

Sådan kan forlygterne komme til at fungere i din næste bil med smart teknologi

Mazda er klar med ny intelligent teknologi, som skal være med til at mindske trafikuheld.

Din næste bil kan være udstyret med forlygter, der er programmeret til, at billisterne forude ikke bliver blændet, når de passerer eller bare har dig i bakspejlet.

Hvordan fungerer teknologien?

"At opfange andre biler er den nemmere del: Mazda bruger et kamera og lasere, der allerede er monteret i bilerne for at undgå sammenstød. Nu bliver kameraet og laserne brugt til at spore en modkørende bil op til 400 meter væk og spore baglygterne af en forankørende bil mere en cirka 120 meter forude." siger en repræsentant for Mazda til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Teknologien er dog ikke helt ny. BMW har nemlig allerede lanceret en lignende teknologi på forskellige af selskabets luksus-modeller.

Forskellen fra BMW's teknologi er, at der her er en lille motor, der driver en klap, som så dækker en del af forlygten, når der er brug for det.

Baseret på LED

Mazdas forlygter er delt op i fire "blokke" af LED-lys, som kan slås til og fra.

Når bilens sensorer opfanger en bil, slår computeren automatisk det lys fra, der rammer den modkørendes blik. På den måde vil modkørende ikke blive blændet og har bedre sigtbarhed forude.

Mazda har også prøvet på at udvikle andre ting til at forbedre sikkerheden for chaufføren i bilen.

Der bliver arbejdet på at få udviklet en automatisk forlygtehæver, hvilket betyder, at forlygten vil hæve sig, når bilen opnår en bestemt hastighed.

Derved vil det blive nemmere for chaufføren at se vejen længere fremme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere