Artikel top billede

VMware klar med et helt datacenter i en boks

En ny form for it-infrastruktur ser dagens lys på VMworld-konferencen. Ideen er, at en boks skal udgøre hele datacentret hos mellemstore virksomheder, der gerne vil i skyen.

Software- og virtualiseringskæmpen VMware har på sin VMworld-konference i Barcelona demonstreret sit nyeste skud på selskabets satsning på at erobre gulvplads i alverdens datacentre.

Navnet på skuddet er EVO:Rail, som på halvdansk står for 'EVOlutionær Rail'. Kort og godt er det et helt datacenter i en boks baseret på blandt andet VMwares flagskibsprodukt vSphere.

I Barcelona kunne VMware-direktør Pat Gelsinger afsløre, at selskabet har sikret sig en salgsaftale med verdens største serverforretning HP og japanske Hitachi.

Selskaber som Dell, Fujitsu og moderselskabet EMC har allerede forpligtet sig til at sælge EVO:Rail i et forsøg på at ramme mindre og mellemstore virksomheder, hvilket eksempelvis passer godt til det danske marked.

Hvordan virker det?

EVO:Rail er mere specifikt ikke et datacenter i én boks.

Snarere består datacentret af fire identiske bokse - eller noder - baseret på vSphere og selskabets storage vSAN samt specifikke EVO:Rail-software-konfigurationer.

Arkitekturen betyder blandt andet, at applikationer kan køre på fulde drøn selv under opdateringer, da vMotion-teknologien kan flytte applikationer fra en boks i EVO:Rail-systemet til en af de tre andre bokse, uden der er nedetider.

Derudover er der indbygget disaster recovery internt i EVO:Rail, så man ikke mister data, hvis en af noderne brænder sammen.

Ønsker kunderne et mere kraftfuldt datacenter, er det muligt at sætte fire EVO:Rail-bokse sammen, så der reelt er 16 (4x4) noder i systemet - eller tilføje yderligere fire enheder, så du har 64 noder (4x4x4) og så fremdeles.

De fire bokse understøtter 100 virtuelle servere eller cirka 250 virtuelle desktops per enhed.

Klar på et kvarter

VMware har sat som mål, at kunderne ikke skal vente mere end et kvarter på, at stikket er sat i væggen, til den første virtuelle maskine er født. Samtidig skal applikationer være klar til brug efter to timers tid.

"Ved VMworld i San Francisco testede vi det på nogle folk, som aldrig har set teknologien før. Der tog det 18 minutter at starte den første virtuelle maskine," forklarer VMwares tekniske direktør i Europa, Joe Baguley, til Computerworld.

VMwares europæiske CTO fortæller, at EVO:Rail blandt andet er udset til at køre steder som i lokale supermarkeder, hvor flere servere kan slås sammen til én EVO-maskine.

Joe Baguley forklarer, at de fleste af hans samtaler på VMworld har omhandlet netop EVO:RAIL, og det forstår serverspecialist Allan Christiansen fra konsulenthuset Accenture egentlig godt.

"Der er ikke så meget ævl og kævl, kunderne får ét varenummer, et telefonnummer til hardware- og softwaresupport og så skal de bare tilføje et netværk, før de er kørende," forklarer Allan Christiansen.

Han tilføjer, at produktet også vil appellere til virksomheder, som går med cloud-planer. Det skyldes, at man i EVO:Rail via VMwares Cloud Air Connector kan forbinde sig selv til skyen.

"EVO:Rail kan dog godt blive et problem at sælge til store eksisterende datacentre, fordi man skal tilføje en ny måde at patche software og hardware på i forhold til det eksisterende vCenter," forklarer Allan Christiansen.

Kommer an på prisen

Chef for it-analysehuset IDC's europæiske software- og infrastruktur-analyser, Carla Arend, fortæller til Computerworld, at EVO:Rail godt kunne gå hen og blive rigtig stort for VMware.

"Hyper converged infrastructure appliance er meget hot lige nu, fordi det er nemt og brugervenligt at komme i gang med steder, hvor der er it-generalister frem for specialister. Der er tale om rigtig god teknologi til mellemmarkedet, hvor successen nok afhænger af prisen," siger hun til Computerworld.

Også Allan Christiansen fra Accenture vurderer, at prisen bliver det springende punkt for, om EVO:Rail kommer til at flyve et sted som i Danmark.

Det har desværre ikke været muligt at få oplyst en vejledende pris fra VMwares side på det nye produkt. 

Udover EVO:Rail fortæller VMware, at storebroderen EVO:RACK, som er et større infrastrukturprojekt, venter ude i horisonten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere