Artikel top billede

Popmusikeren Will.i.am lancerer eget smartwatch: "Vores ur er det første smukke Smartwatch"

Musikeren, produceren, iværksætteren og nu også hardwareproducenten Will.i.am lancerede onsdag sit eget smartwatch, som ifølge ham selv er det første smartwatch, som ikke er "urimeligt grimt."

Dreamforce 2014. San Francisco. Nyheden om at musikeren Will.i.am ville lancere et smartwatch til Salesforces årlige event Dreamforce vil nok få nogle til at rynke på næsten. "Hvorfor kommer en popmusiker som Will.i.am (tidligere medlem af Black Eyed Peas), med sit eget smartwatch?"

Svaret er enkelt: Alle de andre smartwatches er grimme, og har ikke et gram af "fashion" over sig.

Sådan forklarede Will.i.am det i hvert fald til lanceringen, hvor musikerens "Puls"-ur blev fremvist for første gang.

"Alle de andre på markedet kommer med deres ideer, men de mangler allesammen noget vigtigt: At det er et smukt produkt, som man har lyst til at have på. Et smykke skal være noget smukt, og det har jeg og mit hold skabt," forklarede Will.i.am under lanceringen.

Ikke et ur(!)

Uret er en cylinderrund armbånd med en kurvet skærm og en snapdragonprocessor inden i. Hvilken processor, eller hvor høj en kvalitet skærmen er, hørte vi ikke mere om, men uret er langt mere end et ur, ifølge Will.i.am. Ja faktisk er det slet ikke et ur.

"Det er ikke et ur. Det er noget langt større. Det er en designperle, som ikke er set før på markedet, og noget som alle vil kunne gå med," sagde Will.i.am. 

Puls kommer med plads til et simkort og åbner altså op for samme mulighed som Samsungs Gear S har, hvor armbåndet/uret kan bruges som en fuldt funtionel telefon. 

Puls kører sit eget system, som der endnu ikke kom mere information på, men der er allerede lavet en stor række apps til, og Salesforces også er klar til at lave apps til. Salesforces CEO, Marc Benioff er privat gode venner med Will.i.am.

Tøj med indbygget batteri

Ved lanceringen kom der endnu ingen lanceringsdato eller priser, men både amerikanske AT&T og britiske O2 (teleselskaber), blev præsenteret som partnere. Ifølge en hollandsk journalist, som efterfølgende fik mulighed for at snakke med Will.i.am, så er et europæisk marked ud over Storbritannien målet, og prisen vil være placeret imellem nutidens smartwatches og en smartphone, hvilket kan være alt mellem 1.500 til 4.000 kroner. 

Ud over selve Puls præsenterede Will.i.am også "resten".

"Alle smartwatchproducenterne tænker kun på uret, men som alt mode, så skal det hele passe sammen. Hvad med resten? Det har vi tænkt på selvfølgelig," sagde Will.i.am.

"Resten" blev præsenteret som blandt andet en jakke med indbygget batteri til to-tre dages ektra batterilevetid til Puls, som blev overført blot ved at jakken rører ved uret - altså trådløs opladning. 

Der blev også præsenteret sko, som viser din vægt i realtid og en taske som har indbygget batteri og højtalere. 

Hvorvidt uret kan overleve en verden, som i øjeblikket styres af Samsung med deres Gear-ure, er endnu uvist. Også Google er på vej ind med Android Wear, og selv Apple kommer med Apple Watch i 2015 , men det er absolut rart at se noget nytænkning i designet på markedet. 

Læs også:

Nyt smartwatch fra Samsung fungerer uden telefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere