Artikel top billede

Shell har 10.000 applikationer - derfor skal de i skyen

Shell er i gang med en kæmpe it-transformation, der blandt andet betyder, at store dele af de 10.000 applikationer i selskabet er rykket ud i skyen.

Med 92.000 medarbejdere og en omsætning i omegnen af 2.500 milliarder kroner er energi- og olieselskabet Shell blandt de større drenge i it-klassen.

Det gælder også i forhold til brugen af cloud computing, hvor Shell i de senere år har haft gang i et projekt, der vil kunne bringe sveden frem på panden hos de fleste CIO'er.

Det engelske it-medie V3 skriver, at Shell har migreret 75 procent af dets it-infrastruktur ud i skyen.

Oskar Brink, enterprise product manager hos Shell, forklarer på en Amazon-konference, at Shell har gang i det arbejde for blandt andet bedre at kunne kontrollere omkostninger og risici og for at kunne sikre den fornødne agilitet i it-miljøet, der består af 10.000 applikationer.

"At flytte infrastruktur-elementerne til skyen hjælper os til at have omkostningerne mere under kontrol," udtaler Shell-manden.

Samtidig sætter Shell pris på, at cloud giver en øget mulighed for on demand, så man kan slå it-løsninger til og fra.

"Vi betragter cloud som en mulighed for on/off - faktisk siger vi oftere off end on. Det, vi ikke bruger, når vi slår det fra, betaler vi ikke for," udtaler Oskar Brink til V3.

Shells store it-transformation blev påbegyndt tilbage i 2008, hvor 25 procent af it-miljøet blev virtualiseret.

Siden da har Shell satset på blandt andet Amazon Web Services, og nu er 75 procent af it-løsningerne rykket ud i skyen, skriver V3.

Læs også:

IKEA ikke i tvivl: Derfor er cloud computing alt for dyrt

Nu er vi klar til cloud computing 2.0: Så vildt bliver det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere