Artikel top billede

Apples store safirglas-planer vakler - har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?

Apples kæmpe-investering i udviklingen af ridsefast safir-glas kan være helt spildt. For safir-glas er måske slet ikke så godt som forventet.

Det har længe været regnet for givet, at de kommende udgaver af Apples iPhone ville blive udstyret med det stærke og ridsefaste safir-glas.

Men sådan kommer det næppe til at gå. For safir-glas er langt fra så god ide, som det ellers har været regnet med, lyder konklusionen i en ny rapport fra skærm-selskabet DisplayMate.

Selskabet peger på, at det er meget omkostningskrævende og vanskeligt at fremstille safir-glas - og at safir-glas samtidig ikke er så holdbart, som man tror.

Ganske vist er det meget svært at ridse glasset, men det splintrer til gengæld nemmere end det glas, som man ellers anvender på smartphones.

Hertil kommer, at DisplayMates undersøgelser viser, at safir-glas reflekterer sollys næsten dobbelt så meget som almindeligt glas, hvilket kan gøre det svært at aflæse safir-glas-skærme, når man er uden for.

Har investeret 3,2 milliarder

Apple investede sidste år 3,2 milliarder kroner i safir-glas-producenten GT Advanced Technologies, som selskabet ville anvende til blandet konstruktion af særlige ovne.

Trods investeringen har Apple dog ikke anvendt safirglas i den nye iPhone 6, der istedet bygges med det rivaliserende materiale, Gorilla Glass.

Det har fået GT Advanced Technologies til at gå i betalingsstandsning, mens selskabet forsøger sig med en rekonstruktion og dermed mulig opsplitning og frasalg af aktiverne.

Det kan du læse mere om her: Apples safirglas-partner i stor nedtur: Går i betalingsstandsning.

Ifølge MIT Technology Review har GT Advanced Technologies imidlertid fundet frem til en konstruktions-metode, der kan begrænse omkostningerne ved fremstillingen af safir-glas - nemlig ved at laminere konventionelt glas med et ganske tyndt lag safir.

Apple anvender i dag safir-glas til sine kamera-linser, og det er angiveligt planen, at også de dyrere udgaver af Apple Watch vil blive udstyret med det ridsefaste glas.

DisplayMate mener, at fremtidens udgaver af iPhone vil blive udstyret med den samme anti-reflektions-coating som iPad Air 2

Det vil gøre behovet for safir-glas endnu mindre, da man i givet fald ikke vil kunne udnytte modstandsdygtigheden mod ridser, fordi safirglasset så vil blive placeret under laminerings-laget.

Du kan læse mere om Apple Watch her: Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere