Artikel top billede

Høje priser i Danmark? Internet er billigere i Sverige, Finland og 41 andre lande

Danmark har trods indædt konkurrence langt fra de laveste internet-priser. Faktisk betaler man mindre i både Frankrig, Sverige og Finland.

Gentagende gange har danske internet-forbrugere lagt ører og øjne til, at prisen på det danske bredbåndsmarked er historisk lav grundet hård konkurrence her til lands.

Priserne for adgang til nettet og danskernes abonnementspriser hører dog langtfra til de billigste i verden - eller i Europa og Norden for den sags skyld.

Danmark er således rangeret på en 44. plads over tilslutningspris på bredbånd, mens vores gennemsnitlige abonnementspriser ligger på 25. pladsen over en liste på 82 lande, som bredbåndsstatistik-selskabet Point Topic har begået.

Point Topic har målt bredbåndstjenester fra 279 operatører i knap 3.000 husstande i tredje kvartal af 2014.

Listen er toppet af Makedonien, som er billigst på både tilslutning og abonnement, mens Qatar er dyrest på tilslutningen, og Bolivia har de dyreste abonnementer.

Kan det blive billigere?

Lande som Sverige, Finland, Frankrig og Storbritannien har lavere priser end Danmark på både tilslutning og gennemsnitlige abonnementspriser.

Derfor har Computerworld spurgt direktør Jakob Willer hos Teleindustrien, som er teleselskabernes branchesamarbejde, om der er rum for, at priserne kan presses yderligere ned i Danmark.

Han indleder med at sige, at det er et svært spørgsmål at besvare, da der er tale om vidt forskellige konkurrencesituationer og investeringsniveauer i de forskellige lande.

Samtidig pointerer han, at kvaliteten af ydelserne stiger, mens der bliver investeret i forskellige typer teknologi og tilbudt både tv og telefoni sammen med bredbånd.

Det kan således være svært at sammenligne bredbånd fra land til land.

Vi er ikke Hviderusland

"Man kan ikke nødvendigvis drage den slutning, at priserne i Danmark kan blive eller bør være lavere, fordi der kan findes lavere priser i andre lande som for eksempel Makedonien eller Hviderusland," lyder det fra Jakob Willer.

"Tilgængeligheden af den digitale infrastruktur er også anderledes i disse lande, og det er så vidt jeg umiddelbart kan se heller ikke inddraget i rapporten fra Point Topic," fortsætter han.

En undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen i 2013 viste, at de billigste priser på eksempelvis mobilt bredbånd er faldet fra 156 kroner i 2009 til 77 kroner i 2012.

Så noget er det altså sket herhjemme, selvom Danmark langt fra er det billigste bredbåndland ifølge Point Topic.

Dit teleselskab har svært ved at tjene nok penge på dig


Her er krisen i den danske telebranche: Derfor vil den ramme dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere