Artikel top billede

Gottfrid Svartholm Warg anker fængsels-dom efter CSC-hack

Gottfrid Svartholm Warg anker sin dom på tre et halvt års fængsel for kæmpehacket af CSC. Danske JKT modtager sin dom på seks måneders fængsel.

Hackersagen, som det store CSC hack tilbage i 2012 nu kaldes i folkemunde, har netop nået sin foreløbige afslutning.

Den svenske hacker Gottfrid Svartholm Warg blev idømt tre år og seks måneders fængsel samt bestandig udvisning og indrejseforbud til Danmark, mens hans danske medskyldige blev idømt seks måneders fængsel.

Men det var en afslutning, som kun varede henved 10 minutter, før den svenske hacker Gottfrid Svartholm Warg ankede sin dom til landsretten.

Det betyder, at vi kan forvente den næste kendelse vil trække i langdrag, når sagen endnu engang skal prøves for en domstol.

Læs også: Baggrunden for den historiske dom

Sådan blev de dømt

Den svenske hacker blev fældet for hacking og hærværk, da han i perioden 7. april til 28. august fik adgang til CSC's mainframe og her i gennem kunne downloade filer og datasæt med personfølsomme oplysninger fra politiets indexregistre, kriminalregistret, kørekortsregistreret og Schengen Informationssystemet.

Anklageren krævede en straf på minimum fem års fængsel og udvisning af Danmark med et tilhørende indrejseforbud for bestandig.

Dømt efter Straffelovens 
§ 263, stk 3 jf. stk. 2
§ 291, stk. 2.
og til dels § 21:

Men har altså måtte nøjes med tre år og seks måneders fængsel samt udvisningen.

Den danske hacker hacker blev af anklageren krævet dømt minimum to års ubetinget fængsel.

Dømt efter Straffelovens 
§ 263, stk. 3 og jf. stk 2 samt § 23 og § 21

Her har dommeren valgt at give en straf på seks måneders fængsel. En fængselsdom som de facto allerede er afsonet, da danskeren allerede har siddet varetægtsfængslet i 17 måneder. Han har valgt ikke at anke sin dom.

Læs også:
Hackersagen: Her er paragrafferne som de to hackere er blevet dømt efter

3,5 års fængsel til svensk super-hacker for CSC-hack




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere