Artikel top billede

Birgitte Hass bliver ny direktør i IT-Branchen. Foto: ITB.

Her er IT-branchens nye direktør

Ny direktør i IT-branchen bliver en kvinde, som har flere årtiers erfaringer med it-industrien. Læs her, hvilke kvaliteter den nye direktør kommer med, og hvad hun skal levere i de kommende år.

It-brancheforeningen IT-Branchen har ansat Birgitte Hass som sin nye direktør for forreningen.

Hun afløser således Morten Bangsgaard, der stoppede som direktør for IT-Branchen i sommers efter et mere eller mindre uldent forløb.

Læs den historie her: Magtkamp: Her er historien om IT-Branchens dramatiske direktør-exit

Birgitte Hass har i 18 år været direktør i FDC (Forsikringens Datacenter), it-leverandør til forsikrings- og pensionsbranchen, og hun er klar til at sætte sig i direktørstolen hos IT-Branchen den 1. december.

Inden hun er klar til sit nye job, får hun en god portion skulderklap med fra IT-Branchens bestyrelsesformand, Cecilia Bonefeld-Dahl:

"Vi er meget glade for, at Birgitte Hass har sagt ja til denne vigtige post. Hun har en solid baggrund i it-branchen og mange års erfaring i at stå i spidsen for en it-virksomhed," udtaler Cecilia Bonefeld-Dahl i en pressemeddelelse i forbindelse med udnævnelsen.

"Den erfaring og dybe kommercielle indsigt vil styrke foreningen og komme vores medlemmer til gode, både når vi yder rådgivning, skaber netværk og løfter branchens agendaer politisk," fortsætter Cecilia Bonefeld-Dahl i pressemeddelelsen.

Direktørens drømmejob

I selvsamme pressemeddelelse løfter den kommende direktør for IT-Branchen sløret for, at hun glæder sig til at komme i gang med det nye job.

"Det er en stærk forening i vækst, jeg får lov at stå i spidsen for. Det er for mig et drømmejob, og jeg ser frem til den tætte dialog med foreningens mange medlemmer og til at skulle arbejde for hele branchen," forklarer Birgitte Hass.

Udover erfaringen som direktør i FDC har Birgitte Hass i alt 30 års erfaring fra it-industrien, efter hun startede sin karriere som systemanalytiker i IBM. Oprindeligt er hun cand.scient i fysik, matematik og datalogi.

Samtidig har hun også en stor erfaring fra IT-Branchens forretningsudvalg og bestyrelse, hvor hun som menigt medlem kender forretningen godt inde fra.

En af første opgaver for den nye direktør bliver at vedtage en strategi for de kommende to år, oplyser IT-Branchen i sin pressemeddelelse.

Læs også:
Magtkamp: Her er historien om IT-Branchens dramatiske direktør-exit

Søger ny direktør: Her er IT-Branchens største udfordringer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere