Artikel top billede

It-direktør må belave sig på endnu en tur gennem retssystemet efter at Skat har anket Østre Landsrets frifindelse af ham til Højesteret.

Skat anker kæmpe svindelsag mod kendt it-direktør til Højesteret

Efter at have tabt ved Landsretten anker Skat kæmpe millionkrav mod it-direktøren Peer Kølendorf til Højesteret.

Det bliver Højesteret, der får sidste ord i en af det sidste årtis største sager om svindel med skatter og afgifter gennem de såkaldte momskarruseller.

Efter godt to ugers betænkningstid har Skat valgt at anke en dom fra Østre Landsret, som i slutningen af sidste måned frikendte it-direktør Peer Kølendorf i en sag, hvor Skat havde krævet erstatning på 144 millioner kroner.

Det oplyser Skats presse-afdeling i en mail til Computerworld.

Momskaruseller

Sagen handler om, at Peer Kølendorf tilbage i 2003 og 2004 som ejer og bestyrelsesmedlem i selskabet Comitel International ifølge Skat så igennem fingre med selskabets involvering i omfattende svindel gennem momskarruseller.

Store mængder af it-komponenter og mobiltelefoner blev handlet gennem en kæde af selskaber på tværs af landegrænser.

Selskaberne - herunder Comitel International - fik på den måde udbetalt store beløb i momsrefusion fra Skat. Men i den sidste ende forsvandt pengene i den handelskæde, som Peer Kølendorfs selskab var en del af.

Skat mener, at Peer Kølendorf i kraft af sit branchekendskab burde have ført bedre kontrol med sit selskab for at undgå at blive invovleret i momskarusseller.

Men det argument bed altså ikke på Østre Landsret

Hårde fængselsstraffe

Internt i politiet gik sagen under navnet "Gul Feber", fordi svindelen også involverede en række selskaber med base i det sydøstlige Asien.

Flere personer - herunder den tidligere direktør Comitel International, Klaus Ulrik Hansen - blev efterfølgende tiltalt og idømt hårde fængselsstraffe i sagen. Peer Kølendorf har dog hverken været tiltalt eller sigtet i sagen.

Udover erstatningskravet på 144 millioner kroner handler den aktuelle sag også om, hvem der skal betale sagens omkostninger.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Skat og Kammaradvokaten arbejdet med sagen i mere end fem år, og ifølge Østre Landsret dom fra sidste måned løber den samlede regning efterhånden op i fem millioner kroner.

Skat har ikke ønsket at kommentere sagen, eller hvorfor man nu vælger at gå helt til Højesteret for at få en endelig afgørelse.

Peer Kølendorf skriver i en mail til Computerworld, at han ikk ønsker at kommentere Skats anke.

Læs også:

Dansk it-direktør frikendt i kæmpesag om momssvindel - lang næse til Skat

Nye momsregler gør it-kunder til skattesnydere

Her kan du læse flere artikler om Gul Feber-sagen og om Comitel og Peer Kølendorf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere