Artikel top billede

Cloud-kunder hos Microsoft raser: Køber ikke nedbruds-forklaring

Microsofts forklaring om, hvad der gik galt ved Azure-nedbruddet tidligere på ugen, gør langt fra alle kunder tilfredse. For Microsoft dummede sig særligt på to områder.

Det var en softwareopdatering, der natten til onsdag førte til et omfattende nedbrud på Microsofts Azure-platform, forklarede selskabet i går.

Nedbruddet gav betydelige problemer for kunderne og ramte på tværs af forskellige regioner og lande.

"I forbindelse med udrulningen opdagede vi et problem, der resulterede i, at storage blob frontends gik i et uendeligt loop, hvilket ikke var blevet opdaget, da vi testede," forklarede Microsoft torsdag i et længere blogindlæg om nedbruddet, hvor selskabet også undskyldte problemerne.

Men hverken undskyldningen eller forklaringen om årsagen til nedbruddet ser ud til at lægge en dæmper på den negative stemning hos de kunder, der blev ramt.

Hvorfor opdaterede I alt på én gang?

Mange kunder er især utilfredse med, at så mange af Microsofts Azure-datacentre fik problemer.

I stedet burde Microsoft være startet med at udrulle opdateringen på færre lokationer, så skaden havde været begrænset, da problemerne begyndte at vise sig.  

"En meget vigtig tjeneste fejlede hos os, selvom vi har udrulninger i både nord- og vesteuropa. Vi betaler en premium-pris for dette, og det viser sig nu at være spild af penge," lyder en kunde-kommentar til blogindlægget fra Microsoft.

En anden Azure-kunde er helt enig i, at Microsoft har grebet opdateringen forkert an:

"Nedbruddet skulle aldrig have været rullet ud på tværs af datacentre, som det skete. Jeg er ligeglad med, om infrastruktur-design krævede det - I klokkede i det."

"Dette var helt sikkert en fjollet fejl af Microsoft. Når man man udfører opdateringer/opgraderinger som denne, skal det ske i etaper fra region til region - ikke det hele på én gang!" lyder det fra en tredje Azure-kunde.

Netop Microsofts håndtering af opdateringen kommenterede en cloud-rådgiver fra Gartner, Lydia Leong, også tidligere på ugen:

"Microsofts katastrofalt manglende evne til at holde Azure-nedbruddet inden for en enkelt region er et kæmpe rødt flag for de virksomheder, der overvejer Azure."

Helt håbløse statusmeddelelser

Samtidig er der en del kommentarer på bloggen, der relaterer sig til Microsofts statusmeddelelser i forbindelse med nedbruddet.

"Azure var ikke det eneste, der fejlede - jeres krisekommuniktion svigtede også os (og jer). Send os ikke hen til en side, der har problemer med at loade, med beskeder om "All Good!", når vi ved, at ting er nede," lyder en kommentar.

Og en anden bruger bakker op:

"Vi blev ramt på et forfærdeligt tidspunkt og mistede store mængder trafik. Jeg holder virkelig af Azure, men den totale mangel på support og kommunikation får mig virkelig til at spørge mig selv, hvorfor jeg betaler for denne service."

I det hele taget efterlyser kunderne bedre - og tydeligere - kommunikation, for som en kommentar lyder på bloggen om nedbruddet:

"Opdateringer om et globalt nedbrud på 12 timer bør være på forsiden, ikke gemt væk på en blog."

Har tidligere givet kompensation

Selvom oppetiden generelt er høj på Azure og Microsofts cloud-løsninger i det hele taget, er det ikke første gang, at et nedbrud rammer Azure og dermed de mange brugere.

Et af de større Azure-nedbrud fandt sted i 2012.

Det var udløst af en fejl relateret til skudåret og varede godt 12 timer, mens det tog yderligere cirka 18 timer før alle systemer igen kørte normalt.

Alle kunder på Microsofts cloud-platform Azure fik dengang 33 procents rabat efter nedbruddet, der var udløst af skudåret.

Den slags kompensation har endnu ikke været bragt på banen i forbindlese med denne uges nedbrud.

På Twitter fortsætter de utilfredse kunder dog med at skrive kommentarer, så der er under alle omstændigheder fortsat et betydeligt pres på Microsoft efter de uheldige begivenheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere