Artikel top billede

Dansk it-distributør på voldsom slankekur

Den dansk-ejede it-distributør Boston siger nej til ordrer med minimal indtjening. Det har på bare to år halveret koncernens omsætning. En dyr omstilling har samtidig barberet overskuddet væk.

"Vi har i lidt for mange år kørt tom omsætning ind, og derfor har vi valgt at fokusere der, hvor vi tjener penge."

Sådan lyder det fra en skuffet ejer og direktør for den nordiske it-distributør Boston, Christian Banzhaf, når han skal forklare koncernens seneste regnskab, hvor både overskud og omsætning går kraftigt tilbage.

På bare to år er Bostons nordiske omsætning halveret fra knap en halv milliard - 428 millioner kroner - til nu 216 millioner kroner. Samtidig er tidligere tiders millionoverskud forduftet med et minimalt plus på 28.000 kroner.

I den danske forretning er omsætningen faldet fra 121 millioner fra 205 millioner året før, mens overskuddet er mere end halveret fra 1,8 til 0,8 millioner kroner.

Den voldsommer tilbagegang i omsætningen skyldes ifølge Christian Banzhaf, at Boston nu konsekvent fravælger handler og aftaler, hvor indtjeningen er minimal.

Vil ikke slås for at tabe penge

"Vi har egentlig ikke valgt hverken kunder eller agenturer fra. Men vi har bare valgt at sige nej til nogle af de ofte meget store deals med lav indtjening. Så vi har en generel holdning til, at vi ikke vil ud og slås, der hvor vi reelt taber penge," siger Christian Banzhaf.

I forlængelse af det ændrede forretningsfokus har Banzhaf trimmet sin forretning for at få omkostningerne ned.

Antallet af medarbejdere er skåret fra 44 til i dag 31 ansatte. Dertil kommer, at administrationen er samlet på det danske kontor. Den øvelse har været dyr, og det sætter altså spor på bundlinien.

Den samlede regning løber ifølge Christian Banzhaf op i tre millioner kroner, som blandt andet er brugt til at betale løn til fyrede medarbejdere og investeringer i nye it-systemer.

"Nu har vi fået skåret vores organisation til med et meget lavere omkostningsniveau, så vi er gearet til at kunne vækste fremad. Men det skal være sund og fornuftig vækst, som vi har en indtjening på," siger han.

Læs også:

Boston lukker sit jyske kontor

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere