Artikel top billede

Dansk it-distributør på voldsom slankekur

Den dansk-ejede it-distributør Boston siger nej til ordrer med minimal indtjening. Det har på bare to år halveret koncernens omsætning. En dyr omstilling har samtidig barberet overskuddet væk.

"Vi har i lidt for mange år kørt tom omsætning ind, og derfor har vi valgt at fokusere der, hvor vi tjener penge."

Sådan lyder det fra en skuffet ejer og direktør for den nordiske it-distributør Boston, Christian Banzhaf, når han skal forklare koncernens seneste regnskab, hvor både overskud og omsætning går kraftigt tilbage.

På bare to år er Bostons nordiske omsætning halveret fra knap en halv milliard - 428 millioner kroner - til nu 216 millioner kroner. Samtidig er tidligere tiders millionoverskud forduftet med et minimalt plus på 28.000 kroner.

I den danske forretning er omsætningen faldet fra 121 millioner fra 205 millioner året før, mens overskuddet er mere end halveret fra 1,8 til 0,8 millioner kroner.

Den voldsommer tilbagegang i omsætningen skyldes ifølge Christian Banzhaf, at Boston nu konsekvent fravælger handler og aftaler, hvor indtjeningen er minimal.

Vil ikke slås for at tabe penge

"Vi har egentlig ikke valgt hverken kunder eller agenturer fra. Men vi har bare valgt at sige nej til nogle af de ofte meget store deals med lav indtjening. Så vi har en generel holdning til, at vi ikke vil ud og slås, der hvor vi reelt taber penge," siger Christian Banzhaf.

I forlængelse af det ændrede forretningsfokus har Banzhaf trimmet sin forretning for at få omkostningerne ned.

Antallet af medarbejdere er skåret fra 44 til i dag 31 ansatte. Dertil kommer, at administrationen er samlet på det danske kontor. Den øvelse har været dyr, og det sætter altså spor på bundlinien.

Den samlede regning løber ifølge Christian Banzhaf op i tre millioner kroner, som blandt andet er brugt til at betale løn til fyrede medarbejdere og investeringer i nye it-systemer.

"Nu har vi fået skåret vores organisation til med et meget lavere omkostningsniveau, så vi er gearet til at kunne vækste fremad. Men det skal være sund og fornuftig vækst, som vi har en indtjening på," siger han.

Læs også:

Boston lukker sit jyske kontor

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere