Artikel top billede

International hæder: Danmark kåret til verdensmester i it

Danmark træder op på den øverste skammel i en undersøgelse over verdens mest it-parate lande. Andre ranglister viser dog, at vi er i frit fald på it-fronten.

Den internationale telekommunikationsorganisation (ITU) under FN har udråbt Danmark som det mest it-parate land på en liste over 166 nationer.

Mere konkret har ITU i sit udviklingsindeks placeret Danmark på førstepladsen, når det kommer til vores adgang til it, vores it-brug og danskernes kundskaber udi det digitale univers.

På en skala fra 0 til 10 scorer Danmark 8,86 i toppen, mens Den Centralafrikanske Republik kan notere en score på 0,96 i bunden.

Bytter plads i toppen

Gennemsnittet i ITU's indeks ligger på 4,77.

Her er det Europa med et gennemsnit på 7,14, der er klart den mest it-parate region.

Danmark måtte ved sidste års måling tage til takke med en andenplads, som nu tilfalder Sydkorea, der ellers har ligget lunt på det allerøverste trin over længere tid.

På de efterfølgende placeringer lande som Sverige, Island, Storbritannien, Norge, Holland og Finland.

It'en hjemland, USA, er at finde nede på en 14. plads.

Kigger på 11 faktorer

I alt har ITU kigget på 11 faktorer i bestræbelserne på at de 166 lande på sin liste over it-parathed.

Det drejer sig blandt andet om udbredelsen af mobiltelefoner, internet-forbindelser og andelen af husstande med computere.

ITU måler desuden også på landenes alfabetisme og uddannelsesniveau for at give sit bud på, hvor man finder verdens mest it-venlige land.

Du kan selv læse mere om undersøgelsen på ITU's hjemmeside eller dykke direkte ned i den bagvedliggende rapport.

Ro på, tak

At Danmark ligger på førstepladsen på ITU's liste er naturligvis både godt og glædeligt. 

Men det er nok for tidligt at skylle glæden ned med champagne, da andre undersøgelser viser, at Danmark er i frit fald på it-fronten

Blandt andre World Economic Forum har haft rangeret Danmark som nummer verdens et i perioden 2006 til 2009, hvorefter den helt store nedtur begyndte. 

I dag er Danmark røget ned på en 13.plads på World Economic Forums liste over nationers it-kundskaber.

Det er især det danske erhvervslivs it-brug, der trækker Danmark i den forkerte retning på den liste. 

Læs også:
Fuld fart frem: Danmark har verdens fjerde-hurtigste mobilbredbånd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere