Artikel top billede

Danske teenagere hacker sig ind på skolens it-system - risikerer halvandet års fængsel

Tre unge mænd er mistænkt for at have hacket sig ind på en skoles it-system og slettet flere elevers fraværsprocenter. De risikerer nu at ruske bag tremmer i halvandet år.

Fyns Politi har for nyligt anholdt to unge mænd på 18 og en enkelt på 20, der er sigtet for at have brugt skolemedarbejderes brugernavn og password til at logge ind på en fynsk erhvervsskoles it-system.

Mere konkret er de unge mænd mistænkt for at have misbrugt login-oplysningerne til at tiltuske sig adgangen til skolens fraværssystem, så flere elevers registrerede fravær er blevet slettet.

"Lige nu foreligger der erkendelse fra to af de sigtede," fortæller Albert Rasmussen, afdelingsleder for økonomisk- og it-kriminalitet ved Fyns Politi, til Computerworld.

De unge mænd er sigtet efter straffelovens paragraf 263, der omhandler indbrud på andres computere.

"Strafferammen løber lige fra en bøde til fængsel i halvandet år, og det er på nuværende tidspunkt helt umuligt at sige, hvor denne sag havner," lyder det fra Albert Rasmussen.

Undersøger pc'er grundigt

Han fortæller, at anmeldelsen fra skolen havnede hos politiet den 24. oktober.

Herefter gik ordensmagten i gang med efterforskningen, der blandt andet består i beslaglæggelsen og ransagningen af de mistænktes computere.

Hvad politiet har fundet, ønsker Albert Rasmussen fra Fyns Politi ikke at gå i detaljer med.

"Vi kigger på, hvad der ligger på deres computere. Der kan jo selvfølgelig dukke andre ting op, end dem vi i første omgang kigger efter. Men det kan vi ikke sige noget om lige nu, mens efterforskningen er i gang," forklarer Albert Rasmussen fra Fyns Politi.

Umiddelbart tyder intet dog på, at eleverne har pillet ved andre ting end fraværssystemet på den pågældende erhvervsskole.

Flere skoler i søgelyset

Styrelsen for it og læring skriver på sin hjemmeside, at flere skoler kan være ramt af de uautoriserede login med henblik på at ændre i elevernes registrerede fravær.

Albert Rasmussen fra Fyns Politi siger dog til Computerworld, at hans politikreds indtil videre kun efterforsker en enkelt skole.

Han forklarer, at efterforskningen nu skal afsluttes, før der kommet et egentlig anklageskrift.

Ifølge Albert Rasmussen kan der godt gå et halvt års tid, før de sigtede stilles for en dommer.

Mor hackede sine børns skole


Folkeskole-elever hackede læreren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere