Artikel top billede

Danske net-butikker i knæ på grund af Black Friday - danskerne vælter ind

Flere danske web-butikker trykket i knæ af danskernes købelyst på Black Friday trods oprustning og døgnberedskab i web-afdelingen. "Vi har haft netbutik i Danmark i 12 år, men aldrig oplevet noget lignende som i nat," lyder det fra Elgiganten.

Forbrugsfesten Black Friday startede for manges vedkommende allerede ved midnat, men til trods for omfattende forberedelser, så måtte flere netbutikker tage et dyk omkring lanceringen.

Komplett.dk var en af de netbutikker, som forud for nattens handel havde lagt sig ekstra i selen for at imødekomme den ventede trafik.

Men også den måtte for en stund se sig slået af den overvældende interesse.

"Vi havde allerede inden midnat en stor opbygning af kunder, som blev håndteret fint, men da vi rundede midnat, begyndte alle at opdatere siden samtidigt med, at der kom endnu flere kunder til," siger Siff Christensen, marketing koordinator for Komplett.dk

"Det medførte en belastning på serveren, som betød, at nogle kunder oplevede kø og fejlmeldinger. Men allerede 00:15 havde vi siden oppe at stå normalt igen."

Det samme billede tegner sig for Elgiganten, som også oplevede en kort periode med lange svartider til de mange tusinde brugere.

"Vi har haft netbutik i Danmark i 12 år men vi har aldrig oplevet noget lignende som i nat. Vi havde et stigende antal brugere time for time hele aftenen, men så en halv time før midnat, der sagde det bom," siger Frederik Danvig, presseansvarlig for Elgiganten.

"Vi havde mange, mange tusinde brugere igennem de første timer, og vi oplever stadig en lind strøm af kunder."

Der er penge i at holde Black Friday

Startvanskeligheder til trods, så er netbutikkerne enige om, at Black Friday har været en succes ud over forventning.

Og selvom de holder deres omsætning i det dulgte, så vil de alligevel gerne prale lidt med den gode nat.

"Det er helt sikkert en god ide at holde Black Friday. I 2013 solgte vi tre gange så meget som i 2012. Og sidste års omsætning regner vi med at fordoble i år," sig Siff Christensen marketing koordinator hos Komplett.dk.

Hendes modstykke hos Elgiganten kan næsten heller ikke få armene ned over den gode nat:

"Alene i de to første timer omsatte vi for et tocifret millionbeløb og indtil nu [kl. 11:15, red.] har vi femdoblet vores omsætning i forhold til Black Friday året før. Så vi vil bestemt også holde Black Friday næste år," siger Frederik Danvig.

Også Wuptis administrerende direktør Peter Gram Møller kan kun være tilfreds oven på nattens udskejelser.

"Allerede i morges havde vi omsat for en almindelig dag; det er tre gange så meget som sidste års Black Friday, så det har været en succes som vi helt klart vil gentage næste år."

Læs også:

Danske it-butikker klar til Black Friday - her er nogle af de gode tilbud

Dustin runder en milliard i omsætning: Her er hemmeligheden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere