Artikel top billede

Google på trapperne med særlige udgaver af Chrome og YouTube til børn

Inden længe vil Google lancere børnevenlige versioner af produkter som Chrome og Youtube, målrettet børn under 13 år. Lanceringen vækker bekymring hos forbrugerorganisationer.

I 2015 begynder Google at arbejde med re-design af en række af online-gigantens produkter, som skal målrettes børn på 12 og ned.

Blandt kandidaterne til at blive børnevenlige er Googles Chrome-browser og selskabets videosite Youtube.

Det skriver USA Today.

"Vi forventer, at det bliver kontroversielt, men den simple sandhed er, at børn allerede benytter teknologien i skolen og derhjemme. Så vores tilgang er, at sørge for, at teknologien bliver brugt på en bedre måde," siger Googles chef for børneprogrammet, Pavni Diwanji, til USA Today.

Hun er selv mor til to børn på henholdsvis 8 og 13.

"Den store motivationsfaktor i Google er, at alle medarbejdere har børn. Vi ønsker derfor at ændre vores produkter, så de bliver sjove og sikre for børn," forklarer Pavni Diwanji ifølge USA Today.

Teknologi i børnehøjde

Indtil videre ønsker søgeselskabet ikke at sætte nogle datoer på, hvornår de børnevenlige udgaver af Googles kendte online-services er klar.

Ikke desto mindre fortsætter Google med at sætte børn i fokus, efter selskabet har afholdt Maker Camp, en Doodle 4 Google-konkurrence og Made with Code-programmet, som er specielt målrettet unge piger.

Made with Code-programmet bliver blandt andet brugt til, at børnene kan fabrikere deres egen version af juletræet i Det Hvide Hus.

"Vi ønsker, at børnene skal være sikre. Ultimativt ønsker vi dog at hjælpe børnene med at være mere end teknologi-forbrugere, så det også bliver medskabere af teknologien," lyder det fra Pavni Diwanji.

Derfor er der også jævnligt børn på besøg hos Google, så de kan være med til at skabe de nye børneprodukter.

Den helt store øjenåbner for Pavni Diwanji var da hendes egen datter havde søgt i Googles søgemaskine efter tog, og først og fremmest fandt tidsplaner for nationale tog.

"Hun kom til mig og sagde, at jeg skulle fortælle Google om Thomas Tog (Thomas the Tank Engine, red.), for det har Google tilsyneladende ikke hørt om," siger hun til USA Today.

Myndighederne på banen

Google vil derfor forsøge at genskabe sine produkter til børns behov, mens det samtidig skal være muligt for forældrene at følge med i teknologi-brugen - eksempelvis ved at sætte tidsbegrænsninger på brugen.

Ikke desto mindre er den amerikanske Handelskommission på banen for at holde et skarpt øje med Google-initiativet.

"Vi er ikke ude at lege tag-fat. Det handler bare om at sikre børnenes beskyttelse og overholde reglerne i et kommercielt produkt," forklarer Maneesha Mithal, fra Handelskommissionen til USA Today.

Også forbruger-vagthunden Electronic Privacy Information Center har meldt sin interesse i den kommende produktlancering. Chef hos forbrugervagthunden siger blandt andet til den amerikanske avis:

"Udsigten til lyd-reklamer rettet mod børn er ganske reel, og det er meget væsentligt, når du taler om en målgruppe, der er meget modtagelige for manipulation. Handelskommissionen bliver nødt til at klæde sig på til opgaven, for vi ønsker vel ikke en verden, hvor vores børn får solgt ting, de ikke behøver."

Googles programchef Pavni Diwanji siger, at hun forstår bekymringerne. For hende handler det i sidste ende om at skabe et miljø, hvor forældrene kan stimulere deres børn frem for bare at blokere for teknologien.

"Jeg ønsker at lære børnene, hvad der er rigtigt og forkert, så familier kan komme tættere sammen ved teknologi-brugen," siger hun til USA Today.

Google dræber den irriterende Captcha med et enkelt klik


Kode-amok: 100 danske børn programmerede i 24 timer med Coding Pirates




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere