Artikel top billede

Vender på en tallerken: Firefox-browser på vej til iPhone og iPad

Kriseramte Mozilla arbejder på en særlig browser til iPhone og iPad.

Selskabet bag open source browseren, Firefox, Mozilla, er på trapperne med en særlig udgave af browseren til iPhone og iPad.

Det sker i et forsøg på at redde den for Mozilla kedelige udvikling for Firefox-browseren, som efter år med solide markedandele på pc-markedet nu er begyndt at miste grebet.

Det kan du læse mere om her: Firefox i dyb nedtur: Mister brugere med stor hast.

Problemet for Firefox er mobilmarkedet. En voksende del af verdens samlede internetbrug sker nemlig på vores smartphones og tablet-computere, hvor Firefox trods flere forsøg fortsat ikke spiller nogen særlig rolle.

Net-adgang fra netop mobiltelefoner vokser meget kraftigt. I dag bliver anvendt en mobilbrowser omkring hver femte gang, internettet besøges.

Firefox lancerede sidste år sin egen mobil-browser i forbindelse med lanceringen af Firefox OS, som du kan læse mere om her: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones

Den har imidlertid haft det svært i et marked, hvor andre browsere forlængst er blevet etableret som de dominerende.

Således har Firefox OS i øjeblikket en markedsandel på blot 0,7 procent af mobilmarkedet.

Skal hen hvor brugerne er

"Vi er nødt til at bevæge os derhen, hvor vores brugere er. Derfor arbejder vi på at få Firefox gjort klar til iOS," lød det fornylig fra Firefox' såkaldte release manager, Lukas Blakk, i dette tweet.

Mozilla fortæller, at selskabet fortsat er i de tidligere faser, og at selskabet stadig "eksperimenterer med noget, der gør det muligt for iOS-brugere at vælge en Facebook-oplevelse."

Har altid sagt nej til Apple

Open source-baserede Mozilla har ellers altid blankt afvist muligheden for at levere en særlig iOS-version af Firefox.

Det er sket med henvisning til Apples skrappe regler, der gør, at Apple kun giver grønt lys til browsere i App Store, som er bygget ovenpå Apples egne renderings-motorer samt JavaScript.

I begge tilfælde anvender Firefox sine egne teknologier.

Tidligere har Mozilla fastslået, at der er 'tekniske og logistiske restriktioner,' som gør det 'vanskeligt, hvis ikke umuligt' at bygge en Firefox-version i iOS.

Selskabet har tidligere forsøgt sig med det såkaldte Firefox Home for iOS, som imidlertid blev skrottet i 2012 på grund af manglende værdi.

Mozilla har fornylig indgået aftale med Yahoo om at blive ny default-søgemaskine.

Det kan du læse mere om her: Firefox dropper Google - får ny søgemaskine som default

Denne aftale kan meget spille en rolle i Mozilla beslutning om at forsøge sig med en iOS-version.

Det skyldes, at en meget stor det af ikke mindst den amerikanske mobil-browsing sker via iOS.

Uden Firefox til iOS vil Yahoo dermed kunne vinke farvel til søgninger fra 42 procent af de amerikanske smartphone-brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere