Artikel top billede

Windows 10-brugere skal fjerne Office - ellers virker sikkerhedsopdatering ikke

Beta-brugerne af Windows 10 bliver nødt til helt at afinstallere Office. Ellers virker ny sikkerhedsopdatering ikke, lyder det fra Microsoft. "Det gør ondt," lyder det fra selskabet.

Det er en ret usædvanlig meddelelse fra Microsoft, men den er god nok: Alle brugere af beta-udgaven af Microsofts kommende styresystem, Windows 10, bliver nødt til at afinstallere hele Office, inden de installerer de sikkerhedsopdateringer, som Microsoft netop har udsendt til alle Windows-computere i verden.

Du kan læse mere om sikkerhedsopdateringerne her: Kritiske fejl i din Windows-computer: Microsoft lukker farlige huller.

Hvis ikke brugerne af Windows 10 Technical Preview fjerner Office, kan Windows nemlig ikke installere sikkerhedsopdateringen rigtigt.

"Vi har lige truffet en hård beslutning, efter vi har arbejdet på problemet hele natten," lyder det på Twitter fra Gabriel Aul, der er chef-udvikler for Microsofts styresystemer.

Her skriver han, at den sikkerhedsopdatering melder fejl 'på 9879', hvis Office er installeret.

'9879' er den seneste såkaldte 'build' udsendt af Microsoft til Windows 10 Technical Preview.

Microsoft har tidligere udsendt en kæmpebuild til systemet, som du kan læse mere om her: Første build klar: Microsoft udsender hele 7.000 rettelser til Windows 10.

"Istedet for at arbejde på en ny rettelse (som vil tage flere dage), kører vi rettelsen, som den er nu. Løsningen vil gøre ondt: Afinstaller Office, installer hotfix'et, geninstaller Office. Beklager. Vi arbejder hårdt på en løsning," skriver han.

Han skriver dog også, at det kan være en ide at prøve at installere den pågældende kode, der hedder KB3022827, inden man fjerner Office.

"Det vil nok virke for mange. Og det ødelægger intet, hvis ikke det virker," skriver han.

En enkelt af de syv sikkerhedsopdateringer, som Microsoft netop har udsendt, gælder Windows 10 Technical Preview, nemlig opdateringen med navnet MS14-080, som lapper 14 sårbarheder i Internet Explorer 11.

Microsoft har med Windows 10 Technical Preview besluttet at være langt mere transparent med udviklingen af systemet.

Det betyder, at selskabet i modsætning til så mange gange tidligere vil dele nye opgraderinger og ny-udviklede funktioner meget ofte og meget tidligt efter, at selskabet har udviklet dem.

Det sker i forventningen om, at brugerne af et preview som Windows 10 Technical Preview ofte er mere teknologi-kyndige end 'almindelige' brugere.

Læs også:

Nu kan du prøve Microsofts Windows 10: Hent test-versionen her

10 interessante facts om Windows 10

Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne

Så meget er på spil efter bommerten Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere