Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft frigiver kode til stort framework: Hele baduljen bliver open source

Microsoft lægger stort framework, der blandt anvendes i stor stil til kæmpespillet Halo 4, ud som open source.

Microsoft planlægger at lægge hele sit store såkaldte 'Project Orleans'-framework ud som open source.

Frameworket anvendes af cloud-udviklere i stor stil - eksempelvis de udviklere, der skriver på det populære Halo 4-spil.

Et framework anvendes til at koordinere og håndtere millioner af tasks og informationer, der suser på kryds og tværs mellem de tusindvis af servere, som anvendes i det daglige arbejde med at bygge cloud-services til et stort antal brugere.

Project Orleans er bygget på .Net og er designet til at udviklere kan bygge cloud-services, som kan skaleres til at håndtere meget stor efterspørgsel og stadig holde en meget høj performance.

Oprindeligt blev det udviklet til at bygge tjenester til Microsofts cloud-platform Azure.

Klar i begyndelsen af 2015

Sergey Bykov fra det såkaldte eXtreme Computing Group, der under Microsoft står bag projektet, skriver i et blog-indlæg, at koden til frameworket vil blive åbnet og frigivet under en MIT-licens og offentliggjort på GitHub i begyndelsen af 2015.

Microsoft har ellers lanceret selskabets eget open source-site, CodePlex, som altså imidlertid ikke bliver stedet, hvor 'Project Orleans' bliver lagt ud.

Med offentliggørelsen af koden er det hensigten, at Microsoft vil acceptere og anvende bidrag til koden fra brugerne.

Project Orleans er udviklet til at bygge cloud-tjenester inden for eksempels real-tids-analyser, interaktiv underholdning og tjenester, der arbejder med meget store antal enheder på én gang.

Når det gælder Halo 4-spillet, bliver Project Orleans anvendt til den såkaldte presence service, der holder styr på alle de forskellige sessioner, spillerne og hvert spils aktuelle status.

Microsoft har i de senere år nærmet sig open source-miljøet og indlemmet open source i relativ stor stil i selskabets portefølje.

Fornylig besluttede Microsoft således at gøre hele .Net-serverstacken til open source, hvilket du kan læse mere om her: Microsoft gør hele .Net-platformen til open source.

En måned tidligere blev en række store Linux-distributioner ligeledes indlemmet i Microsofts univers.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Vi elsker Linux - indlemmer Linux i stor stil.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere