Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Deltag i afstemning: Har du adgang til "forbudte data" på din arbejdsplads?

International undersøgelse afslører, at alt for mange medarbejdere har adgang til data, som de slet ikke burde have adgang til. Deltag i en anonym afstemning om, hvordan det her ud på din arbejdsplads.

71 procent af respondenterne i en ny undersøgelse fra Ponemon Institute siger, at de har adgang til for mange fortrolige virksomhedsdata.

54 procent siger, at denne form for adgang finder sted meget ofte eller ofte.

"Medarbejderne er vidne til en mangel på kontrol af filadgangen og brugen af virksomheds-data," skriver Ponemon blandt andet i rapporten.

2.276 medarbejdere fra virksomheder i USA og Europa har deltaget i undersøgelsen, og de kommer fra eksempelvis salgsafdelingen, økonomiafdelingen, it-afdelingen og forretningsenhederne.

"På trods af overfloden af databrud, der påvirker alle virksomheder, er it-afdelingen og slutbrugerne generelt enige om, at medarbejdere ofte har adgang til en masse følsomme data, som de ikke har brug for at have adgang til," lyder det i Ponemon-rapporten.

Sådan behøver det ikke at være

Der findes mange måder at beskytte data på, så man hindrer, at de - forsætligt eller ej - havner i de forkerte hænder via en medarbejder.

Det er alt lige fra godkendelsesprocedurer og almindeligt arbejde med forskellige adgangsniveauer til data til konkrete it-løsninger, der styrer, om man eksempelvis kan kopiere data ned på en USB-stick eller maile informationerne til folk uden for huset.

Et andet opsigtsvækkende resultat fra den internationale undersøgelse er dog, at det kun er 48 procent af it-medarbejderne i virksomhederne, der kan svare ja til spørgsmålet: "Min organisation håndhæver konsekvent sikkerheds-politikker, der relaterer til brug af og adgang til virksomheds-data."

For vidtrækkende adgang til kritiske og følsomme data og for dårlig kontrol med, hvem der tilgår hvad, er en sikkerhedsudfordring, som ikke kun er relevant i det store udland.

Her i Danmark har vi blandt andet haft skandale-sagen med tys tys-kilden, der udleverede fortrolige data om de kendtes Dankort-transaktioner til Se og Hør.

Deltag i afstemning

Men hvordan ser situationen egentlig generelt ud på de danske arbejdspladser?

Det vil vi gerne have et bud på, og et af de steder, man kan få et indblik i situationen, er ved at spørge dig, kære læser.

Så deltag gerne i nedenstående - anonyme - afstemning.

Føj også gerne kommenatrer til i debatten, hvis du mener, at der mangler nuancer, eller hvis du selv har gode råd til, hvordan man mindsker risikoen for interne data-lækager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere