Artikel top billede

Samsung dropper Android på alle fjernsyn - alle fremtidige smart tv'er skal bygges med nyt styresystem

Mægtige Samsung skrotter Android til alle sine fremtidige avancerede fjernsyn. I stedet satser Samsung på et andet styresystem. Det er der en særlig grund til.

Teknologi-giganten Samsung satser fuldt ud på selskabets eget open source-baserede styresystem, Tizen, når det gælder kommende avancerede fjernsyn, de såkaldte smart tv'er.

Dermed vender Samsung ryggen til Googles Android, som selskabet sammen med mange andre teknologi-firmaer ellers har haft stor succes med på tablet- og smartphone-området.

Samsung anvender ligeledes Tizen som styresystem i blandt andet selskabets nye smartwatch, Gear S, samt i enkelte smartphone-modeller.

Samsung lancerede sin første smartphone med Tizen i sommer.

Det kan du læse mere om her: Verdenspremiere: Samsung klar med sin første Tizen-telefon.

Selv Samsung er stor og mægtig, har analytikere tidligere udtrykt skepsis over for Tizens muligheder i et marked, der i dag er domineret af Android og iOS.

Det kan du læse mere om her: Derfor sås der tvivl om Samsung-styresystems fremtid.

Et spirende marked

Når det gælder fjernsyn og det spirende marked for de avancerede fjernsyn, står der imidlertid Tizen over det hele i de kommende år for Samsung.

Beslutningen om den entydige satsning på dette produktområde understreger, at Samsung ønsker at frigøre sig fra sin i dag dybe afhængighed af Google og Android.

Selskabet ønsker at se, om vingerne kan bære for Tizen, der i dag har en nærmest umærkelig markedsandel på markedet for styresystemer.

Første smart tv baseret på Tizen bliver et fjernsyn med navnet JS9500 med en 88"-skærm.

Ifølge selskabet får man 'better connectivity' med Tizen i fjernsynene, ligesom styresystemet giver udviklerne en 'mere robust platform, som det er nemmere at skabe nye applikationer på,' som det hedder.

Ligeledes vil forbrugerne kunne få adgang til en bredere vifte af indhold særligt udviklet til smart tv'ene, lyder det fra selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere